Ζουμπαίος Και Ιουλιέττα 3D

07.02.2011
Για πολλά χρόνια, μια αδυσώπητη βεντέτα μαίνεται ανάμεσα στους μπλε νάνους που διακοσμούν τον κήπο της κυρίας Μοντέγι και τους κόκκινους νάνους από τον πλαϊνό κήπο του κυρίου Καπουλέτι. Ωστόσο, η τυχαία γνωριμία της Ιουλιέτας, της δυναμικής κόρης του αρχηγού των κόκκινων, με τον Ζουμπαίο, τον παράτολμο μπροστάρη των μπλε, θα αλλάξει εντελώς την δυναμική σε αυτή την πολυετή διαμάχη. Οι δυο νέοι, όχι μόνο θα ερωτευτούν με πάθος, αλλά θα επιχειρήσουν και να ανατρέψουν τα δεδομένα, προκειμένου το ρομάντζο τους να έχει το αίσιο τέλος που αρμόζει σε δύο νανάκια κήπου.

Ο Σαίξπηρ μεταφέρεται σε οπωροκηπευτικά τοπία κινουμένων σχεδίων και πρωταγωνιστές είναι αξιαγάπητα νανάκια. Όχι, δεν κάνουμε πλάκα, αυτή είναι η τελευταία ταινία της Disney, που επανεφευρίσκει την αιώνια ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας στους κήπους προαστιακών νοικοκυριών σε απόγνωση, βάζοντας αντίπαλα στρατόπεδα κεραμικών διακοσμητικών να τσακώνονται για τον φράχτη. Θα καταφέρει όμως η κόκκινη νανο-πριγκήπησα (που δανείζεται την φωνή της Έμιλι Μπλαντ) να ζήσει το ρομάντζο της με τον μπλε νανό-μαγκα (Τζέιμς Μάκαβοϊ) ή η κατάληξη θα είναι σαιξπηρική;

Μια απρόσμενα διασκεδαστική ταινία από την Κέλι Άσμπερι (Σρεκ 2) που προσεγγίζει με ευφυΐα και φροντίδα το έργο του Άγγλου βάρδου ενώ ταυτόχρονα κλείνει το μάτι στον θείο Γουόλτ με ένα διακοσμητικό ελαφάκι Μπάμπι, που έχει την φωνή του Όζι Όσμπορν. Η κλασική ροζ οπτική του στούντιο παραμένει ευδιάκριτη, αλλά αυτή τη φορά πασπαλίζεται πάνω σε κάτι εντελώς αυθεντικό.

Φ.Β.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ