"Sudden Showers of Silence" στο Δίπυλον

23.04.2008
Ο Josef Frucek και η Λίντα Καπετανέα παρουσιάζουν στην Αθήνα τη χορογραφία τους "Sudden Showers of Silence", μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών, του θεάτρου Archa στην Πράγα και της Βελγικής ομάδας χορού Ultima Vez.

Τι: "Sudden Showers of Silence", Josef Frucek και Λίντα Καπετανέα
Πρόγραμμα παραστάσεων: 8 - 11 Μαΐου 2008
Θέατρο: Δίπυλον/Καλογήρου Σαμουήλ 2, Πλ. Κουμουνδούρου
Κρατήσεις Θέσεων: 210 3229771 / 210 5230582
Τιμές: 15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό
Ώρα Παραστάσεων: 21:00 // Διάρκεια: 50 λεπτά

Ο Josef Frucek και η Λίντα Καπετανέα παρουσιάζουν στην Αθήνα τη χορογραφία τους ‘Sudden Showers of Silence’. Το έργο είναι μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών, του θεάτρου Archa στην Πράγα και της Βελγικής ομάδας χορού Ultima Vez.

Eίναι εμπνευσμένο από την τελευταία συνάντηση που είχε ο Έκτορας με την Ανδρομάχη, την παραμονή της τελικής μάχης με τον Αχιλλέα. Η σκηνή έχει μεταφερθεί στο παρόν, όπου ο Έκτορας και η Ανδρομάχη μάχονται από αγάπη γνωρίζοντας ότι είναι, στην πραγματικότητα, καταδικασμένοι.

Η πρεμιέρα του έργου έγινε στο θέατρο Archa της Τσεχίας και στη συνέχεια, παρουσιάστηκε στη Γαλλία, στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία όπου έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από κοινό και κριτικούς. Στο μέλλον το έργο θα παρουσιαστεί στην Ισπανία, στο Βέλγιο και στη Σλοβακία.

Η έλξη και αντίθεση αρσενικού και θηλυκού στοιχείου, από δυο εξαιρετικούς χορευτές που επισφράγισαν την πρώτη έκφραση της ομάδας, στην Πειραιώς 76.

Σύλληψη, χορογραφία: Jozef Frucek και Λίντα Καπετανέα
Ερμηνεύουν: Jozef Frucek και Λίντα Καπετανέα
Μουσική: Δημήτρης Δεσύλας
Ήχος: Άγης Γυφτόπουλος
Σκηνικά: Δημήτρης Νασσιάκος
Δραματουργία: Μάρθα Φριτζήλα
Κουστούμια: Νατάσσα Δημητρίου
Φωτισμοί: Δημήτρης Νασιάκος
Ηχητικά γλυπτά: Λουκάς Τσολακιάν