Η ελληνική τέχνη στο Λονδίνο!

10.04.2008
Η ελληνική τέχνη ταξιδεύει για άλλη μια φορά. Σε συνέχεια της περσινής έκθεσης Greek Art Today 2007 και της μεγάλης επιτυχίας και ανταπόκρισης που σημείωσε, οκτώ καταξιωμένοι σύγχρονοι ζωγράφοι, συνεχίζουν την πορεία τους στο εξωτερικό και μεταφέρουν την ελληνική ζωγραφική στην καρδιά του Λονδίνου.
Η ελληνική τέχνη ταξιδεύει για άλλη μια φορά. Σε συνέχεια της περσινής έκθεσης Greek Art Today 2007 και της μεγάλης επιτυχίας και ανταπόκρισης που σημείωσε, οκτώ καταξιωμένοι σύγχρονοι ζωγράφοι, συνεχίζουν την πορεία τους στο εξωτερικό και μεταφέρουν την ελληνική ζωγραφική στην καρδιά του Λονδίνου.

Η έκθεση φιλοξενείται στην Gallery BELGRAVIA, γνωστό κέντρο τέχνης της πόλης (45 Albemarle Street, της περιοχής του Mayfair), από τις 2 έως τις 23 Μαΐου 2008.

Στην έκθεση, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό εικαστικό γεγονός, συμμετέχουν καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι από την δεκαετία του ‘80 έχουν κάνει σαφές με το έργο τους το προσωπικό τους ύφος. Με αυτή την προσπάθεια συμβάλουν στο άνοιγμα των οριζόντων της ελληνικής τέχνης στο εξωτερικό και στην καθιέρωση της σε ένα τόσο αξιόλογο εικαστικό κέντρο της Ευρώπης.

Οι ζωγράφοι που εκθέτουν την νέα τους δουλειά στην Belgravia Gallery είναι οι : Δάφνη Αγγελίδου, Χρύσα Βεργή, Αλέξης Βερούκας, Εριέττα Βορδώνη, Γιώργος Γκολφίνος, Στέφανος Δασκαλάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου και Μαρία Φιλοπούλου.

Η Gallery BELGRAVIA παρουσίασε και φέτος παρόμοια έκθεση της Σύγχρονης Ρωσικής Τέχνης από την Μόσχα και την Πετρούπολη με μεγάλη επιτυχία.
Πέρα από ατομικές και ομαδικές εκθέσεις η Gallery BELGRAVIA παρουσιάζει αποκλειστικά και τα έργα του Mandela και του πρίγκιπα Καρόλου, τα έσοδα από τις εκθέσεις των οποίων διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Διαθέτει δε σημαντικά χαρακτικά και άλλα έργα διάσημων μοντέρνων ζωγράφων των Picasso, Brαque, Matisse,Warhol, Arman κλπ.

Επιμελητής της ομαδικής έκθεσης στο Λονδίνο είναι ο συλλέκτης Γιώργος Σταθόπουλος που οργάνωσε και την περσινή ομαδική έκθεση στην Belgravia Gallery. Επιπλέον είχε οργανώσει και τις ομαδικές εκθέσεις Ελλήνων ζωγράφων τον Απρίλιο του 2006 στην Νέα Υόρκη, στο έγκυρο εικαστικό κέντρο, The National Arts, Club καθώς και την σημαντική ομαδική έκθεση της Φλόριντας το 2004.

Ο Γ. Σταθόπουλος πιστεύει ότι η Ελληνική Σύγχρονη Τέχνη οφείλει να συνεχίζει να παρουσιάζεται ώστε να γίνει γνωστή και σε άλλα σημαντικά εικαστικά κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής.

Στα εγκαίνια της έκθεσης που θα γίνουν στις 6 Μαΐου 2008 αναμένεται και πάλι να παραβρεθούν σημαντικοί φιλότεχνοι τόσο από το Αγγλικό όσο και από το Ελληνικό κοινό του Λονδίνου, καθώς και θαυμαστές της σύγχρονης Ελληνικής τέχνης από διάφορες χώρες όπως ΗΠΑ, Βέλγιο και Ολλανδία. Ειδικότερα, η έκθεση στοχεύει στην προσέλκυση των Ευρωπαίων φιλότεχνων, οι οποίοι τιμούν την ελληνική τέχνη και την στηρίζουν όταν εκείνη ανοίγει τα φτερά της στο εξωτερικό. Αναμένεται ότι και αυτή η φετινή έκθεση στο Λονδίνο θα προσφέρει σημαντική προβολή της ελληνικής ζωγραφικής, αλλά και της χώρας μας στην Αγγλία.



Belgravia Gallery
www.belgraviagallery.com
45 Albemarle St
London, W1S 4JL, United Kingdom
+44 20 74951010