Chicane (****) Ibiza chill out!

07.04.2008
Μια εκπληκτική dance-fusion βραδιά χάρισαν οι Chicane σε όσους βρέθηκαν στο Gagarin την Παρασκευή το βράδυ. Οι Cad ζέσταναν όμορφα το κοινό, που ήταν φανερά αποφασισμένο να χορέψει με την ψυχή του. Δεν ξέρουμε τι απέγινε στην Υδρόγειο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο, πάντως στο Gagarin o Nick Bracegirdle και η παρέα του ξεσήκωσαν τους πάντες με κλασικούς Chicane_chill_out ρυθμούς κατευθείαν από την ηλιόλουστη Ibiza.

Μια εκπληκτική dance-fusion βραδιά χάρισαν οι Chicane σε όσους βρέθηκαν στο Gagarin την Παρασκευή το βράδυ. Οι GAD www.myspace.com/gadgreece ζέσταναν όμορφα το κοινό, που ήταν φανερά αποφασισμένο να χορέψει με την ψυχή του, no matter what!

Δεν ξέρουμε τι απέγινε στην Υδρόγειο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο, πάντως στο Gagarin o Nick Bracegirdle και η παρέα του ξεσήκωσαν τους πάντες με κλασικούς Chicane_chill_out ρυθμούς κατευθείαν από την ηλιόλουστη Ibiza.

Ο Bracegirdle περιγράφει τη μουσική των Chicane ως έντονα επηρεασμένη από τα χαλαρά, ατμοσφαιρικά καλοκαίρια του στην Ibiza. Πάντως το live κάθε άλλο παρά χαλαρά ατμοσφαιρικό ήταν! O Nick μάς μετέφερε ενεργειακά το thrill της αγάπης του για την ταχύτητα (αγάπη η οποία στεγάζεται στο γκαράζ του με τη μορφή ενός Audi RS4 και μιας Ferrari 355).

Οι Chicane ξεκίνησαν το live με το remix του "Always" των Bent - 'YR Always' από το άλμπουμ Somersault - με την electro φωνή της Νάνας Μούσχουρη:

"And before I go to sleep,
there' s a rendezvous I keep,
And, my darling, till we do
you are always in my heart"


Πριν φτάσει η βραδιά στα Saltwater και Offshore, διαμεσολάβησαν μιξαρισμένα όλα σχεδόν τα οικεία μουσικά μοτίβα των Chicane... ακούσαμε - ή μας φάνηκε ότι ακούσαμε - ηχητικά ψήγματα από τα: Andromeda, Drive Home, Red Skies και Βring the Pain.

Ο "νονός του εθνικού ύμνου της Ibiza", είχε κέφια την Παρασκευή, αλλά τις εντυπώσεις - παρέα με απανωτές ιαχές θαυμασμού - κέρδισε η ερμηνεύτρια της βραδιάς, Natasha (αυτές οι μπότες ήταν ασφαλώς... ζωντανές!).

Η Natasha 'στα κόκκινα' ερμήνευσε το Don’t Give up (feat: Bryan Adams) και το Stoned in Love (feat: Tom Jones) τα οποία μάς ακούστηκαν ωραιότατα και με γυναικεία vocals. Όπως ήταν αναμενόμενο η διάθεση του κοινού χτύπησε τιλτ στα πολυαγαπημένα Saltwater και Offshore.

Το Bruised Water (remix του κομματιού «I Bruise Easily» της Natasha Bedingfield και του «Saltwater») είναι το next best thing από τους Chicane και το έπαιξαν φρέσκο φρέσκο στο Gagarin πριν μας πουν καληνύχτα!

Στους πιο ψαγμένους fans πολύ έλειψαν τα: Daylight, Honey (Ray Martin), Lost you somewhere (heliotropic mix), Flaming June... και πολύ σωστά τους έλειψαν, αφού το live ήταν βασανιστικά σύντομο για όσους ξέρουν καλά τους Chicane.

Τσατσαράγκου Χριστίνα
[email protected]



Περισσότερα για τους Chicane

Οι Chicane, ένα από τα πιο αξιόλογα συγκροτήματα που ξεπήδησαν ποτέ από τους κόλπους της dance σκηνής κι υπεύθυνοι για επιτυχίες που παίζονται στα clubs όλου του κόσμου, έρχονται με πλήρες line up για δυο εμφανίσεις στην Ελλάδα!

Καρδιά των Chicane είναι ο Βρετανός παραγωγός και συνθέτης Nick Bracegirdle, ο οποίος, αντλώντας έμπνευση από το έργο του Jean Michel Jarre, του Vangelis και του Vince Clarke, αλλά και του house γκρουπ N-Joi, θέλησε να αποδώσει με νότες το συναίσθημα που του προκαλούσε η καλοκαιρινή ατμόσφαιρα της ηλιόχαρης Ibiza.

Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν να γράψει κομμάτια που αποτελούν κορυφαία δείγματα της dance μουσικής, όπως το Offshore, που έχει συμπεριληφθεί σε αναρίθμητες συλλογές έως σήμερα, αλλά και το Saltwater, που έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα κορυφαία trance singles όλων των εποχών. Η επιλογή του Bryan Adams για τα φωνητικά του "Don’t give up", αν και αρχικά ξάφνιασε μερικούς, τον δικαίωσε με τον καλύτερο τρόπο, χαρίζοντας του όχι μόνο ένα ακόμα πολυπληθέστερο κοινό, αλλά και την 1η θέση στα βρετανικά charts!

Μετά τη μακρόχρονη απουσία τους από τα δισκογραφικά δρώμενα, οι Chicane επέστρεψαν το 2006 με μια ακόμα συνεργασία, αυτή τη φορά με τον Tom Jones στα φωνητικά του single Stoned in Love, εκπλήσσοντας ευχάριστα τόσο τους οπαδούς τους, όσο και τον Τύπο με την αβίαστη εξέλιξη του γνώριμου ήχου τους. Η κυκλοφορία του τελευταίου τους album Somersault, το 2007, απέδειξε πως δεν ανήκουν στα groups που προτιμούν να βαδίζουν σε προβλέψιμα μουσικά μονοπάτια, αλλά σε αυτά που τολμούν να εξερευνήσουν τα όρια των δυνατοτήτων τους και μάλιστα να το καταφέρνουν με τον πιο επιτυχημένο τρόπο.

Δισκογραφία
1997 Far from the Maddening Crowds
1999 Chilled (EP)
2000 Behind the Sun
2007 Somersault
2007 Far From The Maddening Crowds (Re-release)

Lineup:
Keyboards/programming - Nick Bracegirdle
Bass - Carl Holt
Drums - Mark Pusey
Guitar - Simon Small
Female vocals - Natasha Brocklebanks

Σχετικά links
www.chicanemusic.com
http://www.myspace.com/chicanemusic