Περισσότερη Κατσαρίδα!

01.04.2008
Η Κατσαρίδα, μετά τη μεγάλη επιτυχία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, επιστρέφει στην Αθήνα και κάνει τη φωλιά της στο Θέατρο ΒΡΕΤΑΝΙΑ μέχρι τις 20 Απριλίου.
Προσοχή: Η Κατσαρίδα, μετά τη μεγάλη επιτυχία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, επιστρέφει στην Αθήνα και κάνει τη φωλιά της στο Θέατρο ΒΡΕΤΑΝΙΑ μέχρι τις 20 Απριλίου.

Εφοδιαστείτε με εντομοκτόνα. Τριάμισι χρόνια και τέσσερα θέατρα μετά τη γέννησή της, ίσως καταφέρετε να την ξεφορτωθείτε!

Το εξωφρενικό ντανταϊστικό μιούζικαλ (δρόμου) του Βασίλη Μαυρογεωργίου ξεκίνησε από το Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου στις αρχές του 2005, για να παιχτεί πρώτα εκεί κι έπειτα στον Κάτω Χώρο επί δυόμισι χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Φέτος δουλεύτηκε ξανά, με νέους ηθοποιούς και με σκοπό να παρουσιαστεί σε μεγάλο θέατρο. Με τη νέα διανομή παίχτηκε στο Θέατρο ΕΓΝΑΤΙΑ της Θεσσαλονίκης (σε συμπαραγωγή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου με την εταιρεία Πολιτισμός & Επικοινωνία), όπου η μεγάλη προσέλευση κοινού παρέτεινε τη διαμονή της Κατσαρίδας στη συμπρωτεύουσα σε τρεις μήνες, αντί για δύο που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. Στη συνέχεια η Κατσαρίδα ταξίδεψε στην Πάτρα (σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας) και εγκαταστάθηκε στο Εργοστάσιο Τέχνης για τέσσερις εβδομάδες.

Ύστερα από τόσα ταξίδια επαναπατρίζεται, αλλά το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το πρώτο της σπίτι, είναι πυκνοκατοικημένο και επιπλέον? πολύ μικρό πια για να τη χωρέσει! Έτσι η Κατσαρίδα φωλιάζει από 14 Φεβρουαρίου στο Θέατρο ΒΡΕΤΑΝΙΑ, το οποίο θα στεγάζει για ένα μικρό διάστημα το θίασο, τις περιπέτειες και τα όνειρά της.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις απίθανες περιπέτειες της μικρής κόκκινης κατσαρίδας, που αγωνίζεται να κατακτήσει ένα στόχο ζωής, να ανέβει στο φεγγάρι. Η κατσαρίδα περιπλανιέται στα τρίσβαθα των υπονόμων αλλά και σε αφιλόξενους δρόμους, διασχίζει ωκεανούς, χορεύει και τραγουδά μέσα σε δαιδαλώδεις αεραγωγούς, γνωρίζει άλλα έντομα, τρωκτικά και ανθρώπους (απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη) και ταυτόχρονα διατηρεί ακλόνητη την πίστη της στο μεγάλο όνειρο. Αυτή άλλωστε είναι και το μόνο μέσο που διαθέτει για να το πραγματοποιήσει?

Συντελεστές της παράστασης:
Κείμενο - Σκηνοθεσία Βασίλης Μαυρογεωργίου
Μουσική Κώστας Γάκης
Κοστούμια Γεωργία Μπαμπαλού Σχεδιασμός φωτισμών Γιώργος Φακούρας
Ειδικές κατασκευές Μελίνα Οικονόμου
Βοηθός σκηνοθέτη Στέλλα Γιοβάνη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Παπαγεωργίου

Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 21:15. Σάββατο, Κυριακή 18:15 & 21:15.

Info:
Θέατρο ΒΡΕΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 7, Αθήνα, τηλ. 210-3221579.