Τοπίο στο νησί...

31.03.2008
Ανοιξιάτικο πνεύμα στη νέα έκθεση που εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Σκουφά στις 8 Απριλίου, με τίτλο «Τοπίο στο νησί».
Ανοιξιάτικο πνεύμα στη νέα έκθεση που εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Σκουφά στις 8 Απριλίου, με τίτλο «Τοπίο στο νησί».
Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα ζωγράφων που δεν είναι πια κοντά μας, αλλά και σύγχρονων καλλιτεχνών που έχουν ασχοληθεί, ο καθένας με τον τρόπο του, με την απόδοση του φωτός, των χρωμάτων, των μορφών και των σχημάτων του μοναδικού ελληνικού νησιωτικού τοπίου.

Σκοπός της έκθεσης είναι να συγκεντρώσει διαφορετικές απόψεις και οπτικές αυτού του κατεξοχήν ελληνικού θέματος μέσα από την ποικιλία έκφρασης και έμπνευσης των δημιουργών. Το «Τοπίο στο νησί» προβάλλει καθώς οι καλλιτέχνες προσπαθούν με τη ζωγραφική τους κατάθεση να αποδώσουν τον κόσμο που μας περιβάλλει: αγαπημένες γωνιές της ελληνικής γης, εκεί που το πράσινο συναντά το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας, από τα Κύθηρα ως τη Νίσυρο και από την Ύδρα ως την Κρήτη.

Συγκεκριμένα στην έκθεση παρουσιάζονται έργα που υπογράφουν οι: Αργυράκης, Βασιλείου, Βουρλούμης, Καπράλος, Μαραγκοπούλου, Μαυροΐδης, αλλά και οι Τέτσης, Βέργη, Δημητρακοπούλου, Ζαχαριουδάκης, Κανά, Κοντογούρης, Κωτσαλάς, Λίτη, Μαδένης, Μαντζαβίνος, Μαρούδα Μπατινάκης, Μπελτέκος, Παλλαντζάς, Παπακώστας, Παπατριανταφυλλόπουλος, Ρήνας, Tarlow, Τούντας, Φειδάκης, Χαδούλης, Χάρος.

Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 7.30 μ.μ.
Διάρκεια ως τις 5 Μαΐου.
Αίθουσα Σκουφά: Σκουφά 4 Κολωνάκι, τηλ. 2103643025, fax:2103603541
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο 9.30-15.00, Τρ.-Πέμ.-Παρ 17.30-21.00 Τετάρτη 18.00-21.00 Κυριακή κλειστά.