"Το παραμύθι χωρίς όνομα" περιοδεύει

30.07.2002
Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η περιοδεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Λάρισας- Θεσσαλικό Θέατρο με το πασίγνωστο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, Το παραμύθι χωρίς όνομα που ανέβηκε σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη και μουσική Μάνου Χατζιδάκι.
"Το "Παραμύθι" είναι έργο πικρό, ντυμένο στη μαγεία του παραμυθιού, που δε σ' αφήνει ούτε μία στιγμή η σάτιρα να σε παρασύρει σε άλλο κόσμο. Σε κάθε πράξη, σε κάθε εικόνα, σε κάθε ρολόι, σε κάθε διάλογο, έχει αποστάξει ο συγγραφέας την εποχή του. Το απόσταγμα είναι καυσίγελως. Ισως όχι από την πρώτη ματιά. Στην ουσία, όμως τον πόνο του για την εποχή του ο συγγραφέας τον έδωσε στη μορφή του κλόουν- κλόουν είναι οι ήρωές του- που κάτω από τη ρωμέικη γελούμενη θυμοσοφία, κυλάει το δάκρυ ενός λαού. Η υπόθεσή του, μία χώρα με τους άρχοντες και το λαό της που κάνει επιστράτευση για πόλεμο. Στόχος του συγγραφέα, το ψεύδος της εποχής του, που κάτω από μεγάλες λέξεις που τις λέει ιδανικά, κρύβεται η παρακμή μιας εποχής ή αν θέλετε της κάθε εποχής ... "
Στάθης Δρομάζος, από την έκδοση του Παραμυθιού, Κέδρος 1979

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η περιοδεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Λάρισας- Θεσσαλικό Θέατρο με το πασίγνωστο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, Το παραμύθι χωρίς όνομα που ανέβηκε σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη και μουσική Μάνου Χατζιδάκι. Τα σκηνικά είναι του Νίκου Κασαπάκη, τα κοστούμια της Αφροδίτης Κουτσουδάκη, η ενορχήστρωση του Νίκου Κυπουργού, οι χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού και η μουσική διδασκαλία του Φιλίππου Τσαλαχούρη.
Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί με αλφαβητική σειρά: Θανάσης Δόβρης, Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος, Γιώργος Ζωγράφος, Αντώνης Καρυστινός, Ζαφείρης Κατραμάδος, Χριστίνα Κουστουδάκη, Σταύρος Μερμήγκης, κ.α Τα τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι τραγουδάει στην παράσταση ο Γιώργος Χριστοδούλου.

Παραστάσεις Αυγούστου:

14/8/02: "Θέατρο Σιβήρης" Χαλκιδική "Φεστιβάλ Cosmote Κασσάνδρας"
17/8//02: Αμπελώνας- Λάρισας "Γιορτές Κρασιού- 2002"
18/8/02: Συκούριο- Λάρισας
20/8/02 και 21/8/02: "θέατρο Κήπου", "Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου"- Δήμου Θεσσαλονίκης
22/8/02: "Θέατρο Αλσους" Βέροιας "Συνάντηση ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ"- 2002
23/8/02: Μακρυχώρι Λάρισας
26/8/02: Θέατρο Λυκαβηττού
28/8/02: Θέατρο Παπάγου