Trainspotting: Πώς ξεκίνησαν όλα;

17.03.2008
O Irvine Welsh γράφει την «αναδρομική» ιστορία των ηρώων της cult νουβέλας Trainspotting. Το διήγημα θα σκιαγραφήσει την παρακμή των ηρώων του πρώτου βιβλίου, από την τρυφερή ηλικία της αθωότητας στην ψυχωτική νιχιλιστική παρέα εξαρτημένων και αλκοολικών, των οποίων οι εμμονές και οι φαντασιωσικές περιπέτειες έφτασαν να σημαδέψουν μια ολόκληρη γενιά.

Όταν το διήγημα Trainspotting έκανε την εντυπωσιακή εμφάνισή του πριν 15 χρόνια, η επίδρασή του στο κοινό θεωρήθηκε τόσο δυνατή όσο η ηρωίνη που κυλούσε στις φλέβες των πρωταγωνιστών του.

Στους φανατικούς λάτρεις του Trainspotting, που έμειναν με την απορία για το πώς ο Renton και ο "Sick Boy" (στην ταινία τους χαρακτήρες υποδύονται ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και ο Τζόνι Λι Μίλερ) έφτασαν να επιλέξουν τα ναρκωτικά και όχι τη ζωή στο Εδιμβούργο του '80... την απάντηση θα δώσει ο συγγραφέας της νουβέλας Irvine Welsh.

Ο Welsh γράφει ήδη την «αναδρομική» ιστορία των ηρώων της cult νουβέλας. Το νέο διήγημα θα σκιαγραφήσει την «παρακμή» των ηρώων του πρώτου βιβλίου, από την τρυφερή ηλικία της αθωότητας στην ψυχωτική νιχιλιστική παρέα εξαρτημένων και αλκοολικών, των οποίων οι εμμονές και οι φαντασιωσικές περιπέτειες έφτασαν να σημαδέψουν μια ολόκληρη γενιά.

Το βιβλίο, που αναμένεται να δημοσιευτεί το 2009, είναι ουσιαστικά η τρίτη απόπειρα ολοκλήρωσης της ιστορίας. Το 2002 ο Welsh, ετών 49, έβγαλε το sequel με τίτλο Porno, στο οποίο οι δύο χαρακτήρες Mark Renton και Simon (ο Sick Boy) Williamson, ασχολήθηκαν με την... ομώνυμη βιομηχανία θεάματος!

Ο Welsh, που μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στο Δουβλίνο και το Μαϊάμι δήλωσε: "Η νουβέλα παρακολουθεί τους δύο χαρακτήρες, μερικά χρόνια νεότερους, και αποκαλύπτει τους μηχανισμούς που ευθύνονται για την αλλαγή τους και τον καθορισμό της προσωπικότητάς τους από τα ναρκωτικά και την καθημερινότητα".