Οιδίπους επί Κολωνώ από το Θέατρο Τέχνης

08.07.2002
Την τελευταία τραγωδία του Σοφοκλή, τον Οιδίποδα Επί Κολωνώ, που διδάχτηκε μετά τον θάνατό του, το 410 π.Χ. παρουσιάζει το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 30 και 31 Αυγούστου, ημερομηνία, κατά την οποία ολοκληρώνονται τα Επιδαύρια 2002
Την τελευταία τραγωδία του Σοφοκλή, τον Οιδίποδα Επί Κολωνώ, που διδάχτηκε μετά τον θάνατό του, το 410 π.Χ. παρουσιάζει το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 30 και 31 Αυγούστου, ημερομηνία, κατά την οποία ολοκληρώνονται τα Επιδαύρια 2002.
Τη σκηνοθετική μπαγκέτα της παράστασης μοιράζονται ο Γιώργος Λαζάνης και ο Μίμης Κουγιουμτζής. Ο Γιώργος Λαζάνης, που συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια στον χώρο του θεάτρου, εκπληρώνει μια επιθυμία χρόνων, καθώς ενσαρκώνει τον ρόλο του Οιδίποδα.
Τη μετάφραση υπογράφει ο Δημήτρης Ν. Μαρωνίτης, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Διονύσης Φωτόπουλος και τη μουσική ο Θάνος Μικρούτσικος.
Στην τιμητική και γιορταστική αυτή παράσταση του Θεάτρου Τέχνης εκτός από τους Μίμη Κουγιουμτζή, Ρένη Πιττακή, Κάτια Γέρου, Γιάννη Καρατζογιάννη, Θεόδωρο Γράμψα συμπράττουν επίσης ο Βασίλης Παπαβασιλείου και ο Γιάννης Φέρτης και οι δύο παλιοί μαθητές του Θεάτρου Τέχνης.

Ο Σοφοκλής, στα βαθιά γεράματά του, καθώς πια πλησίαζε τα ενενήντα του χρόνια, επανέρχεται στον τραγικό ήρωά του, τον Οιδίποδα. Αντιμέτωπος πια με τον δικό του θάνατο, πραγματεύεται σε αυτήν την τραγωδία το τέλος του πολυβασανισμένου ήρωά του. Ο θάνατος όμως του Οιδίποδα δεν είναι ο θάνατος ενός απλού ανθρώπου, καθώς μέσα από αυτόν ο ποιητής προσπαθεί να γεφυρώσει το ανθρώπινο με το θείο.

Τιμές εισιτηρίων: 35,28,20,15 ευρώ και 10 και 7,5 ευρώ τα φοιτητικά.