«Αίμα κακό» στο Θέατρο Πορεία

03.03.2008
Μετά την επιτυχημένη σειρά παραστάσεων στο Booze cooperativa, ο Άρης Ρέτσος επαναλαμβάνει το «Αίμα κακό» στο Θέατρο Πορεία.

Μετά την επιτυχημένη σειρά παραστάσεων στο Booze cooperativa, ο Άρης Ρέτσος επαναλαμβάνει το «Αίμα κακό» στο Θέατρο Πορεία.

Το έργο
Ο Rimbaud το 1872 και σε ηλικία 19 ετών γράφει το "Une Saison en Enfer" - "Μία Εποχή στην Κόλαση".
Από αυτό το κεφάλαιο "Αίμα Κακό" αντανακλά εκτός από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται και την αντίδρασή του στις κοινωνικές συνθήκες της εποχής του. Σαρωτικός, αυτοκαταστροφικός, μεγαλομανής, εκδικητικός, κυνικός, ανελέητος χλευαστής, ευφυής, ευαίσθητος, ύπουλος, καλοσυνάτος, χιουμοριστικός, υπέροχος διασκεδαστής, οραματιστής, σκληροτράχηλος με τα πόδια εκτεθειμένα, μελαμψά, με ίχνη αρρώστιας που σαγηνεύει τον νου, σκορπίζει τον πόνο σε κάθε βήμα. Η εξέλιξη μίας εσωτερικής σκέψης που θέλει να γκρεμίσει τα όρια του χώρου και του χρόνου.

Μέσα σε μία φάρσα, ο ίδιος ο Rimbaud ως πρωταγωνιστής στήνει ένα θεατρικό χώρο από τον οποίο προσπαθεί δαιμονιωδώς να αποδράσει. Υπάρχουν ακόμα στην Ευρώπη άνθρωποι που τον θυμούνται, χλευαστικό, ημιάγριο με μια όψη ελευθερίας που σέρνεται από ένα σακίδιο. Στη διαδικασία αυτή η ψευδαίσθηση με την πραγματικότητα χάνουν τα όριά τους.
από το σχεδιασμό του ήχου και την μουσική της παράστασης.

Σκηνοθεσία - Ερμηνεία - Επεξεργασία κειμένου: Άρης Ρέτσος
Μουσική Επεξεργασία - Ηχητικός Σχεδιασμός: Σπύρος Αραβοσιτάς
Βοηθός Σκηνοθέτη - Διεύθυνση Παραγωγής: Σοφία Ζησίμου
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Σκηνικά: Λία Σταμοπούλου
Φωτογραφίες παράστασης: Δημήτρης Δημητριάδης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Κυριακή στις 22.15
Δευτέρα, Τρίτη στις 21.15

1η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ : 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008

Περισσότερα για την παράσταση στο: www.myspace.com/aimakako