Παγκόσμια πρεμιέρα της ''Πανθεσίλειας'' στην Επίδαυρο

21.06.2002
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης Πέτερ Στάιν θα εγκαινιάσει το θεατρικό καλοκαίρι της Επιδαύρου με την "Πανθεσίλεια" του Χάινριχ φον Κλάιστ, που θα παρουσιάσει το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιουνίου στο Αρχαίο Θέατρο. Ο μύθος των Αμαζόνων και η σύγκρουση της βασίλισσας τους με τον Αχιλλέα θα ζωντανέψει σε μία παράσταση που αφού κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Επίδαυρο θα περιοδεύσει σε Πολιτιστικά Φεστιβάλ της Ευρώπης.
&00 Ο κορυφαίος σκηνοθέτης Πέτερ Στάιν θα εγκαινιάσει το θεατρικό καλοκαίρι της Επιδαύρου με την "Πανθεσίλεια" του Χάινριχ φον Κλάιστ, που θα παρουσιάσει το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιουνίου στο Αρχαίο Θέατρο.
Ο μύθος των Αμαζόνων και η σύγκρουση της βασίλισσας τους με τον Αχιλλέα θα ζωντανέψει σε μία παράσταση που αφού κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Επίδαυρο θα περιοδεύσει σε Πολιτιστικά Φεστιβάλ της Ευρώπης.

Στο έργο, που βασίζεται στην αρχαία ελληνική μυθολογία, παρουσιάζεται η κοινωνία των Αμαζόνων, μια κοινωνία στην οποία το αρσενικό χρησιμοποιείται μόνο για αναπαραγωγή και υποτάσσεται πλήρως στην Αμαζόνα. Η Πενθεσίλεια, όμως, θα ερωτευτεί τον Αχιλλέα και θα γνωρίσει ένα συναίσθημα απαγορευμένο στην κοινωνία της.

Την Πενθεσίλεια ερμηνεύει η μεγάλη Ιταλίδα ηθοποιός και σύζυγος του σκηνοθέτη, Μανταλένα Κρίσπα ενώ τον Αχιλλέα υποδύεται ο Γκρατσιάνο Πιάτσα.
Παίζουν επίσης οι: Ανίτα Μπαρτολούτσι, Πία Λαντσιότι, Ντέμπορα Ζουίν, Αλεσάντρο Ριστέτι, Γκιουζέπε Αντινιάτι και Τζιοβάνι Βετοράτσο.
Το χορό των Αμαζόνων αποτελούν 29 ηθοποιοί και χορευτές από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Αυστρία.
Τα σκηνικά υπογράφει ο Διονύσης Φωτόπουλος και τα κοστούμια η βραβευμένη με Όσκαρ Φράνκα Σκουαρτσιαπίνο.

Η παράσταση ανεβαίνει στα ιταλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους μετά την ειδική παραχώρηση του θεάτρου από το υπουργείο Πολιτισμού και τη συνεργασία της Αττικής Πολιτιστικής Εταιρείας με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας.

Ωρα έναρξης: 21.00