Ταξίδι στο Μanhattan

21.05.2002
Εικόνες του Manhattan είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας του Σταύρου Ανδριώτη που από την Τρίτη 14 Μαίου φιλοξενείται στο μεσαίο επίπεδο της Αίθουσας Τέχνης ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ-Δεξαμενή.
&00 Εικόνες του Manhattan είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας του Σταύρου Ανδριώτη που από την Τρίτη 14 Μαίου φιλοξενείται στο μεσαίο επίπεδο της Αίθουσας Τέχνης Αστρολάβος- Δεξαμενή.
Πρόκειται για εικόνες που εστιάζουν στο ιδιαίτερο και εξωτικό, αποκαλύπτοντας παράλληλα το κοινό και το οικείο. Οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι που απεικονίζονται σε ένα πρώτο επίπεδο, ανακαλούν στη μνήμη άγραφες και άγνωστες προσωπικές ιστορίες.

Η σύνδεση του κοσμικού με το εθνικό και του διαφορετικού με το ατομικό αναδεικνύεται μέσα από εικόνες και σύμβολα ενός πλανητικού φολκλόρ, εμπλουτισμένου με ενσωματώσεις και μεταμφιέσεις.

Το Manhattan συγκεντρώνει στα Parades και στις επετείους διαφορετικούς πολιτισμικούς τύπους αναφορών και καταβολών. Ο Ανδριώτης με μια ιδιαίτερη ατμοσφαιρικότητα και ποιητική διάθεση εστιάζει το διεισδυτικό φακό του στο Halloween ή την ημέρα των ψυχών, το Πάσχα, την ημέρα των Ευχαριστιών, τις εθνικές παρελάσεις Αμερικανών, Ελλήνων, Ινδών, Ιρλανδών, το Gay and Lesbian Parade. Πορτραίτα ανθρώπων, ζευγάρια, ομάδες που δεν είναι ποτέ "λαός", αλλά που απέχουν και από μια απλή σύναξη μοναχικών τύπων, επικοινωνούν και μεταδίδουν στο θεατή ένα μοναδικό μήνυμα: ότι ο κόσμος υπάρχει μέσα στην πολυμορφία του.

Διάρκεια έκθεσης μέχρι την 1 Ιουνίου.