Η Raquel Gralheiro στην Τερρακόττα

14.05.2002
Η αίθουσα τέχνης Τερρακόττα/TinT φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη Raquel Gralheiro. Η Raquel Gralheiro γεννήθηκε στην πόλη Viseu στην Πορτογαλία το 1969 και σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο Πόρτο.
Η αίθουσα τέχνης Τερρακόττα/TinT φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη Raquel Gralheiro. Η Raquel Gralheiro γεννήθηκε στην πόλη Viseu στην Πορτογαλία το 1969 και σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο Πόρτο. Εχει στο ενεργητικό της πέντε ατομικές εκθέσεις στην Πορτογαλία, τη Βραζιλία και την Ισπανία, και συμμετοχές σε περισσότερες από είκοσι ομαδικές εκθέσεις στην Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Βραζιλία, την Ιταλία, τη Μοζαμβίκη και το Πράσινο Ακρωτήριο.

Εργα της βρίσκονται στην Casa Castilla- la Mancha, στην Ισπανία και στην Fundacao de Juventute, στην Πορτογαλία και έχει διακριθεί με το βραβείο Premio Rui Alberto Espaco de Arte.
Η δουλειά της Raquel Gralheiro είναι θαρραλέα, φρέσκια, γεμάτη χρώμα και χιούμορ. Χρησιμοποιεί αντί για τους τυποποιημένους καμβάδες, πολύχρωμα υφάσματα, που τα επιζωγραφίζει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπορεί κανείς να διακρίνει που αρχίζει η ζωγραφική και που μένει το ύφασμα ανέγγιχτο, τι είναι μπρος και τι πίσω. Φτιάχνει ακόμα πολύχρωμα κουτιά, όπου εγκλωβίζει ζωγραφισμένα σκαθάρια, μέλισσες, κινητά τηλέφωνα ή καφετιέρες. Αλλού το περιεχόμενο των κουτιών είναι μικρά πλαστικά αντικείμενα και η ζωγραφική υποχωρεί στο φόντο. Ένα πράγμα μένει σταθερό: το παιχνίδι της Raquel, που κάνει τον θεατή να αναρωτιέται τι είναι ζωγραφισμένο και τι όχι.

Εγκαίνια: Τρίτη 21 Μαίου, 20.00-23.00
Διάρκεια έκθεσης: 21 Μαίου - 15 Ιουνίου