Γιώργος Γκόζης, Νυχτερινός στο Βάθος

26.04.2002
Ο Νυχτερινός στο βάθος του Γιώργου Γκόζη, είναι μία συλλογή 11 "ζωντανών" και αρκετά πρωτότυπων διηγημάτων που κερδίζουν πολύ εύκολα το ενδιαφέρον.
"Αν δεν δεις κάτι με τα μάτια σου, αν δεν το ελέγξεις πλήρως, μη συμπεραίνεις". Ετσι δεν την πάτησε και ο ?, άσε καλύτερα, να μην αρχίσουμε την λίστα- κι όχι τίποτα άλλο, είναι και μεγάλη, με τα ονόματα όσων γύρισαν στα σπίτια τους τυλιγμένοι με τη γαλανόλευκη, εξαιτίας της λάθος κινήσεως. Θέλεις να γίνει το πατατράκ και οι δικοί σου άνθρωποι να τρέχουν έξω από εκείνα τα θλιβερά γραφεία της οδού Αγγελάκη με την επιγραφή στο κουδούνι: "Ο νυχτερινός στο βάθος, χτυπήστε δυνατά γιατί κοιμάται", άκου πράγματα, φίλε μου, ξύπνα δηλαδή για να σε θάψουνε. Παναγία μου! Σύνελθε Βάιε σύνελθε, οι σκέψεις αποσπούν την προσοχή σου. " (απόσπασμα από το O Νυχτερινός στο βάθος)

Ο Νυχτερινός στο βάθος του Γιώργου Γκόζη, είναι μία συλλογή 11 "ζωντανών" και αρκετά πρωτότυπων διηγημάτων που κερδίζουν πολύ εύκολα το ενδιαφέρον.
Ο Γιώργος Γκόζης εμφανίστηκε στα λογοτεχνικά γράμματα το 1998 αποσπώντας το Α΄ Βραβείο Διηγήματος της Εταιρείας Λογοτεχνών Διηγήματος της ΓΣΕΕ, το Α' Βραβείο Διηγήματος του περιοδικού Elle 2000, ενώ έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Ρώμη, Bienalle Νέων Δημιουργών, για τη Λογοτεχνία.
Το διήγημα του "Νυχτερινός στο βάθος" βραβεύτηκε στον διαγωνισμό διηγήματος της Ελευθεροτυπίας 2001.

Εκδόσεις Νεφέλη
Τίτλος: Ο Νυχτερινός στο Βάθος
Συγγραφέας: Γιώργος Γκόζης
Σελίδες: 125
ISBN: 960-211-606-4