Φιλανθρωπική παράσταση RENΤ με Έλενα Κελεσίδη

10.03.2010
Η διάσημη σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, το ροκ μιούζικαλ Rent και ο W.I.N. HELLAS (Διεθνής Υποστήριξη Γυναικών), δημιουργούν μια μοναδική φιλανθρωπική βραδιά τη Δευτέρα 15 Μαρτίου στο Θέατρο Χώρα.

Η διάσημη σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, το ροκ μιούζικαλ Rent και ο W.I.N. HELLAS (Διεθνής Υποστήριξη Γυναικών), δημιουργούν μια μοναδική φιλανθρωπική βραδιά τη Δευτέρα 15 Μαρτίου στο Θέατρο Χώρα.

To πολυβραβευμένο ροκ μιούζικαλ της Νέας Υόρκης RENT του Jonathan Larson θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 15 Μαρτίου με μία μοναδική εισαγωγή από τη διάσημη σοπράνο Έλενα Κελεσίδη που θα ερμηνεύσει τις συγκεκριμένες άριες του Giacomo Puccini από τις οποίες εμπνεύστηκε ο Jontathan Larson και έγραψε το Rent.

Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν για τον σκοπό του W.I.N. HELLAS (Διεθνής Υποστήριξη Γυναικών), για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος του Οργανισμού κατά της βίας και υπέρ της ενδυνάμωσης των γυναικών.

Το RENT, σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου και σε μια εξαιρετική απόδοση κειμένου του Γιώργου Καπουτζίδη, είναι ένα από τα μακροβιότερα μιούζικαλ του Broadway, αποτελεί φαινόμενο: έχει ήδη παρουσιαστεί σε 40 χώρες, μεταφραστεί σε 22 γλώσσες, βραβευτεί με βραβείο Pulitzer και έχει αποσπάσει περισσότερα από 20 Tony και πολυάριθμα θεατρικά και μουσικά βραβεία.

Η ιδέα του RENT βασίζεται στην όπερα La Boheme του Puccini. Δύο συγκάτοικοι. Οχτώ φίλοι. Μία παρέα περιθωριακών νέων που ζουν μία χρονιά γεμάτη έρωτες, ανατροπές, πάθη, αγάπη, απώλειες. Μία χρονιά ζωής μποέμ! Η διάσημη σοπράνο Έλενα Κελεσίδη είναι ιδανική να ανοίξει την παράσταση Rent μίας και μεταξύ άλλων έχει ερμηνεύσει με μεγάλη επιτυχία και τον ρόλο της Mimi στη La Bohème του Puccini, όπου ο ομώνυμος εμπνευσμένος ρόλος υπάρχει και στο Rent του Jonathan Larson.

W.I.N. HELLAS (Διεθνής Υποστήριξη Γυναικών)
O W.I.N. HELLAS, παράρτημα του Διεθνούς Οργανισμού W.I.N. International Foundation, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο του 2006 ως Μη Κυβερνητικός Οργανισμός με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών και την ενδυνάμωσή τους. Παρέχοντας ψυχοκοινωνική στήριξη μέσω του ψυχο-εκπαιδευτικού προγράμματος « Ο Σωστός Τρόπος Ζωής», βοηθάει τις γυναίκες που βρίσκονται σε ανάγκη να αντιμετωπίσουν θέματα όπως η κακοποίηση, η έλλειψη αυτοεκτίμησης, η κατάθλιψη και το έντονο στρες. Παράλληλα, ενημερώνει και καθοδηγεί γυναίκες από κάθε περιοχή της Ελλάδας, φέρνοντας τις σε επαφή με υποστηρικτικές δομές & φορείς, όπως ξενώνες, νομικούς συμβούλους κ.τ.λ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ RENT:
Κείμενο - Μουσική - Στίχοι: Jonathan Larson
Σκηνοθεσία - Απόδοση στίχων: Θέμις Μαρσέλλου
Απόδοση κειμένου: Γιώργος Καπουτζίδης
Ενορχήστρωση: Γιώργος Ζαχαρίου
Μουσική διδασκαλία: Χριστίνα Αργύρη
Χορογραφία: Αλέξανδρος Γιαννής
Σκηνικά: Γιάννης Σκουρλέτης
Κοστούμια: Μαργαρίτα Χατζηϊωάννου
Φωτισμοί: Τάσος Ζαφειρόπουλος

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ RENT:
Αργύρης Αγγέλου, Πάνος Μουζουράκης / Ησαΐας Ματιάμπα (σε διπλή διανομή), Άντα Λιβιτσάνου, Αντιγόνη Ψυχράμη/ Νατάσσα Καρακατσάνη (σε διπλή διανομή), Μίνως Θεοχάρης, Λίνα Εξάρχου, Χρήστος Γεωργαλής, Βασίλης Αξιώτης, Μαριάννα Γερασιμίδου, Τάσος Φωτιάδης, Στέργιος Νταουσανάκης και η Θέμις Μαρσέλλου.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ RENT:
Υπεύθυνος Ορχήστρας: Παύλος Καλτορουμίδης, Κιθάρα: Θάνος Αποστόλου, Μπάσο: Χρήστος Δρούζας, Κρουστά: Σπύρος Καραμήτσος, Κιθάρα/ Πλήκτρα: Δημήτρης Παπαλάμπρου.

Παραγωγή: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος - Highway Productions

ΗΜΕΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ / ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : Δευτέρα 15 Μαρτίου στις 20.00
ΤΙΜΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: €50

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ :
Ταμείο θεάτρου: Αμοργού 20, Κυψέλη, 210 8673945 και
Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνική αγορά:210 7234567
Online: www.ticketservices.gr
Public Συντάγματος

Parking με ειδική τιμή Θεατών Θεάτρου Χώρα μόνο €3,5:
Πατησίων 240 (στο υπόγειο parking ΑΒ Βασιλόπουλος).