Η «Χαρτοπαίχτρα» για φιλανθρωπικό σκοπό

09.03.2010
Ειδική φιλανθρωπική παράσταση του θεατρικού έργου «Η ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΡΑ» θα δοθεί την Πέμπτη 18 Μαρτίου, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του Σωματείου Κοινωνικής Μέριμνας «Αρωγή».

Η θρυλική και αλησμόνητη κωμωδία του αξέχαστου Δημήτρη Ψαθά «Η ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΡΑ» παρουσιάζεται σε μια ειδική φιλανθρωπική βραδιά, την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010, στις 21.00, από τον εξαιρετικό θίασο του θεάτρου ΠΟΡΤΑ, με πρωταγωνιστές τον απολαυστικό Τάκη Ζαχαράτο, τον Γιάννη Μποσταντζόγλου και τη Τζέση Παπουτσή.

Τα έσοδα της φιλανθρωπικής παράστασης θα διατεθούν για την ενίσχυση
του νέου έργου της Αρωγής, την ανέγερση ξενώνα για άπορα και ορφανά παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Για διάθεση προσκλήσεων παρακαλούμε επικοινωνήστε
με τα γραφεία του Σωματείου Αρωγή, τηλέφωνο 210.8131487
(ώρες επικοινωνίας : 12.00πμ - 14.00 μμ)

-------------------------------------------------------------------------------

Για την παράσταση

Τριάντα χρόνια μετά το θάνατο του Δημήτρη Ψαθά, ένα από τα πιο επιτυχημένα θεατρικά του έργα και παράλληλα μία από τις πιο αγαπημένες μας ταινίες του ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου, ζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου «ΠΟΡΤΑ».

?Η Χαρτοπαίκτρα? έκανε της θεατρική της πρεμιέρα το 1963 με πρωτοφανή επιτυχία στο θέατρο Μπουρνέλη απ’ την Κυρία Κατερίνα (Κατερίνα Ανδρεάδη) και τους αξέχαστους ηθοποιούς του θιάσου της.

Ένα χρόνο αργότερα, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τη Φίνος Φιλμ με πρωταγωνίστρια την αξεπέραστη Ρένα Βλαχοπούλου, χαρίζοντάς της έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας της.

Το έργο που αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό και σατιρίζει με εύθυμο τρόπο τα παιχνίδια τόσο της τύχης, αλλά και της ζωής, ανεβαίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο στο θέατρο "Πόρτα", σε μια παραγωγή της Adam Productions.

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Μυριανθόπουλος, με μουσική και τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, ανακατεύει ξανά την τράπουλα και δίνει ζωή στην αλησμόνητη Ρένα Βλαχοπούλου μέσα από το μοναδικό ταλέντο και την απίστευτη μεταμόρφωση του Τάκη Ζαχαράτου.

Στην παράσταση επίσης πρωταγωνιστούν οι:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΣΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ? ΤΖΕΣΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΤΖΙΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΡΙΩΤΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΙΩΤΙΝΗ


ΠΑΙΖΟΥΝ:
ΑΝΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΝΙΑΣ, ΠΑΝΟΣ ΡΕΝΤΟΥΜΗΣ
ΚΑΙ ΟΙ:
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Τα σκηνικά της παράστασης επιμελείται ο Ηλίας Λεδάκης, τα κοστούμια ο Κλαίρ Μπρεισγουέλ, ενώ τον σχεδιασμό στα φώτα έχει ο Αλέκος Αναστασίου.