Πόσο καλτ είναι ο Ρ.Α.Κ.Ι.Ν.Τ.Ζ.Η.Σ;

22.02.2010
Η συναυλία του Μιχάλη Ρακιντζή έχει προκαλέσει τόση συζήτηση λες και ήταν κανένας θρύλος της μουσική βιομηχανίας. Μπορούμε να το πάρουμε πολύ πιο χαλαρά το θέμα χωρίςνα καθόμαστε να αναλύουμε για ποιο λόγο πήγε ο καθένας, το πόσο του αρέσει και τι ποσοστά καλτίλας πιάνει ο τραγουδιστής του Πουφ και του S.a.g.a.p.o.

Η συναυλία του Μιχάλη Ρακιντζή έχει προκαλέσει τόση συζήτηση λες και ήταν κανένας θρύλος της μουσική βιομηχανίας. Μπορούμε να το πάρουμε πολύ πιο χαλαρά το θέμα χωρίς να καθόμαστε να αναλύουμε για ποιο λόγο πήγε ο καθένας, το πόσο του αρέσει και τι ποσοστά καλτίλας πιάνει ο τραγουδιστής του Πουφ και του S.a.g.a.p.o.

Το σπαστικό της υπόθεσης είναι πως διάφοροι τύποι είπαν ότι θα πάνε στο συγκεκριμένο live για να να λένε ιστορίες στους φίλους του, να γκρινιάζουν και να το παίζουν φοβεροί κι ιντελεκτουέλ τύποι. Δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό να παραδεχτείς ότι πήγες επειδή σ’ αρέσει ή για τον χαβαλέ λες και θα περάσεις από καμιά δίκη.

Δεν είμαι μεγάλη φαν του ούτε έχω κασσέτες του. Πήγα από περιέργεια και χωρίς να το σχεδιάζω για μήνες. Βρεθήκαμε εκεί χωρίς να μας παρασύρει κάποιος με το ζόρι. Με το που έμπαινες στο Gagarin ήταν λες και ήσουν σε βιντεοκασσέτα των 80’s και από καπου θα πεταγόταν ο Ψάλτης με την Καίτη Φίνου. Ή έστω θα έκανε support η Σοφία Αρβανίτη. Ήταν απίστευτο το πόσος κόσμος μαζευτηκε και γέμισε το χώρο γιατί δεν περιμένεις να δεις αυτή την εικόνα σε μια τετοια συναυλία και απορείς που είναι όλοι αυτοί κρυμένοι.

Στις 22:30 περίπου ο Ρακιντζής και η μπάντα του ανέβηκαν στη σκηνή με το ντύσιμο τους να θυμίζει αυτό της Eurovision, από πίσω να παίζουν τα βίντεο κλιπ των τραγουδιών αλλα και οι στίχοι λες και ήσουν σε καραόκε. «Ο τύπος είναι τόσο πίσω που είναι μπροστά» μου λέει κάποια απ την παρέα. Βασικά δεν καταλάβαμε γιατί είχε τους μουσικούς να χτυπιούνται πάνω στη σκηνή αφού το μόνο πράγμα που δεν έπαιζε playback ήταν η φωνή του. Φάλτσος και με το σύνδρομο Βοσκόπουλου που όλα όσα τραγουδάει βγαίνουν από τη μύτη έπαιξε από πακιστανικό rnb (δική του ανακαλυψη) μέχρι μέταλ περνόντας ξυστά στα όρια του κιτς.

Ο Πουφ ζωντάνεψε αφού όταν του πέταξαν τον αρκούδο του βίντεο κλιπ στη σκηνή κι η μεγάλη αποθέωση ήρθε με τα S.A.G.A.P.O και Για πάντα δικός σου μ' ένα Gagarin να χορευει έξαλλο.

Το συμπέρασμα απ' όλα αυτά με όλα αρνητικά με αποκορύφωμα το encore να το διαλέγει από την playlist του υπολογιστή στο video wall, είναι ότι περάσαμε καλά. Δηλαδή περιμένατε να δείτε καμιά υπερπαραγωγή; Οπότε σταματήστε τη γκρίνια.

Κική Παπαδοπούλου