Spiros & Vasilis: Σταθερή αξία

24.03.2010
Εξαιρετικής ποιότητας υλικά και άριστη τεχνική σε μια πανδαισία γεύσεων με άρωμα Γαλλίας.

Aστική γαλλική κουζίνα και όμορφο περιβάλλον που δεν τρομάζει το πορτοφόλι. Γεύσεις ξεκάθαρες. Καταλαβαίνεις τι τρως. Στο τιμόνι ο Γιώργος Πολυμέρης -η δεύτερη γενιά- επιμένει στη σταθερή επιλογή της ποιότητας των υλικών που σε συνδυασμό με την καλή τεχνική κάνουν το μενού να ξεχωρίζει.

Το μοσχαρίσιο φιλέτο ψήνεται με μαεστρία και ακρίβεια και συνοδεύεται από την κλασική σάλτσα μπεαρνέζ (bearnaise) της γαλλικής κουζίνας που ιντριγκάρει τον ουρανίσκο. Οι κρόκοι αβγών, το ψιλοκομμένο εστραγκόν, το άσπρο κρασί, το βούτυρο, το λευκό ξίδι και το πιπέρι μέσα από τη γαλλική τεχνική χαρίζουν μια πληθωρική αφράτη σάλτσα που απογειώνει το πιάτο.

Η μπεαρνέζ φτιάχτηκε κατά λάθος από τον μάγειρα Κολινέ στο εστιατόριο Le Pavillon Henri IV το 1837, όταν έσωσε ένα αποτυχημένο σοτέ κρεμμύδι ανακατεύοντάς το με κρόκο αβγού. Οταν οι πελάτες ρώτησαν πώς λέγεται η σάλτσα αυτός είδε από το παράθυρο την προτομή του Ερρίκου IV που καταγόταν από την Μπεάρν και έτσι την ονόμασε μπεαρνέζ.

Στο μενού θα βρεις χειροποίητο φουαγκρά, υπέροχα σαλιγκάρια μπουργκινιόν, εξαιρετική πάπια με πορτοκάλι και entrecote με αυθεντική σος Cafe de Paris. Γλυκός επίλογος με κολασμένο σουφλέ σοκολάτας.

Λάχητος 5, Κολωνάκι, τηλ. 210-7237575