Ζήκος, Λιλικάκη και Μιχαλοπούλου στην Τερρακότα

04.04.2002
Ο Λάζαρος Ζήκος, ο Κοσμάς Λιλικάκης και η Ελένη Μιχαλοπούλου από τις 21 Μαρτίου παρουσιάζουν τη δουλειά τους στην αίθουσα Τέχνης Τερρακόττα στη Θεσσαλονίκη /Τin T . Οι τρεις καλλιτέχνες δημιουργούν χώρους- σκηνικά όπου εκτυλίσσεται η δράση: φανταστικές ιστορίες γεμάτες παιδικότητα, ειρωνεία, χιούμορ και διάθεση για παιχνίδι.
Ο Λάζαρος Ζήκος, ο Κοσμάς Λιλικάκης και η Ελένη Μιχαλοπούλου από τις 21 Μαρτίου παρουσιάζουν τη δουλειά τους στην αίθουσα Τέχνης Τερρακόττα στη Θεσσαλονίκη /Τin T .

Οι τρεις καλλιτέχνες δημιουργούν χώρους- σκηνικά όπου εκτυλίσσεται η δράση: φανταστικές ιστορίες γεμάτες παιδικότητα, ειρωνεία, χιούμορ και διάθεση για παιχνίδι. Πρωταγωνιστής είναι ο άνθρωπος, που δρα μέσα σ΄ έναν κατασκευασμένo μικρόκοσμο από χαρτόνι, φως, κολάζ, πολύ χρώμα και διάφορα μικροαντικείμενα. Η σύνθεση είναι in progress, με αναφορές στο χώρο των κόμικ και στις κατασκευές της ποπ αρτ.

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, μια αρχινισμένη ιστορία- έργο του ενός, θα τη συνέχιζαν οι υπόλοιποι δύο με τον ίδιο τρόπο, και μερικά έργα θα μπορούσαν να τα είχαν φτιάξει και οι τρεις, με το δικό τους βέβαια λεξιλόγιο ο καθένας, καθώς ο Λάζαρος Ζήκος φτιάχνει κατασκευές από χαρτόνια συσκευασίας, ο Κοσμάς Λιλικάκης φωτεινά κουτιά και η Ελένη Μιχαλοπούλου μικρές ζωγραφιές με στοιχεία κολάζ.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Απριλίου