Βραδιές αφήγησης στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

25.01.2008
Βραδιές αφήγησης στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης... Το Εβένινο Άλογο και άλλες ιστορίες γεμάτες περιπέτειες και έρωτα αβάσταχτο με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη!
Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί για δεύτερη φορά στο χώρο του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης, την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη με μια νέα επιλογή ιστοριών από τις Χίλιες και Μία Νύχτες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικο κοινό και περιλαμβάνει τις παρακάτω ιστορίες:

- Το Εβένινο Άλογο
- Η ιστορία της πανούργας Δαλιδάς και της κόρης της Ζενάμπ της Κουνελοπιάστρας
- Η ιστορία του Ψαρά και του Τελώνιου
- Ιστορίες του χαλίφη Χαρούν αλ Ρασίντ
- Άλλες ερωτικές ιστορίες ανθολογημένες από το σύνολο του έργου

Ιστορίες μαγευτικές που ταξιδεύουν στα μονοπάτια της ζωής, μπλεγμένες σε ένα γοητευτικό κουβάρι. Καθώς η Σαχραζάτ αφηγείται για να μαλακώσει την πονεμένη καρδιά του βασιλιά, η ίδια η ζωή απλώνεται μπροστά στα μάτια μας, με όλα τα βάσανα, τις λύπες και τις αγωνίες, αλλά και τα απρόοπτα, τις απλές χαρές και τα ευτράπελα που τυχαίνουν στο πέρασμά της:

Ένα μαγικό άλογο σμίγει τον πρίγκιπα με την αγαπημένη του και μια μάγισσα σκορπάει τη συμφορά για το χατίρι ενός άνομου έρωτα. Τα τσαλίμια μιας πανούργας γριάς και της κόρης της, της Κουνελοπιάστρας και πως, ένας καθαριστής σφαγείων γνωρίζει τις χαρές του κορμιού στην αγκαλιά μιας δροσερής αρχόντισσας.

Και το νήμα της αφήγησης γλιστρά και εναλλάσσεται από την περιπέτεια στη μαγεία και στην πιο τολμηρή ερωτική διάθεση.

Το πρόγραμμα «Χίλιες και Μία Νύχτες - Το Εβένινο Άλογο και άλλες ιστορίες» σχεδιάστηκε από τη Σάσα Βούλγαρη για το Μουσείο Μπενάκη.

Οι αφηγήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, κάθε Παρασκευή από τις 25 Ιανουαρίου μέχρι τις 7 Μαρτίου 2008, ώρα: 21.00
Διαρκεί περίπου 80 λεπτά, χωρίς διάλειμμα.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: τηλ. 210-3251311
Τρίτη έως Κυριακή 9:00 - 15:00 και Τετάρτη 9:00-21:00
Τιμή εισιτηρίου: €17

ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Αγίων Ασωμάτων 22 & Διπύλου 12, Κεραμεικός.