Εκθεση του Γιάννη Μαράβα στο Αέναον

15.04.2002
Την Δευτέρα 1 Απριλίου στις 8.00 μμ εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του Γιάννη Μαράβα στην Αίθουσα Τέχνης "Αέναον". Οι παρουσίες των γυναικών εμφανίζονται με πρόσωπα μισοκρυμμένα σε σκιές που υποδηλώνουν μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και αποκάλυψης.
Την Δευτέρα 1 Απριλίου εγκαινάστηκε η ατομική έκθεση του Γιάννη Μαράβα στην Αίθουσα Τέχνης "Αέναον".
"Ο καλλιτέχνης σ' αυτήν την ενότητα έργων , περιστρέφεται γύρω από έναν θεματικό πυρήνα που αφορά στην θηλυκή οντότητα, μέσα από τις διάφορες προσωποποιήσεις της καθώς και τους συσχετισμούς της με διάφορα στοιχεία της φύσης ή των ανοχών του χρόνου", όπως γράφει στο κείμενό της για το ζωγράφο η Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης Αθηνά Σχινά.
Οι παρουσίες των γυναικών εμφανίζονται με πρόσωπα μισοκρυμμένα σε σκιές που υποδηλώνουν μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και αποκάλυψης. Η σημασία του βλέμματος μεταφέρεται στις χειρονομίες καθώς οι γυναίκες αυτές παρουσιάζονται προσφέροντας καρπούς, κοχύλια και άλλα αντικείμενα, με τα οποία ταυτίζονται, προτρέποντας τον θεατή να τα αντιμετωπίσει με διευρυμένο περιεχόμενο, σαν αποθησαυρίσματα αισθήσεων, αναμνήσεων και εμπειριών ενός ολόκληρου κόσμου.

Η έκθεση θα διαρκέσει 19 Απριλίου 2002
Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα 6 μ.μ - 9.30 μ.μ και Τρίτη έως Σάββατο: 10 π.μ - 2 μ.μ και 6 μ.μ - 9.30 μ.μ
Η αίθουσα τέχνης παραμένει κλειστή την Κυριακή και το πρωί της Δευτέρας