H Scarlett θριαμβεύει στο Broadway

27.01.2010
Τώρα τελευταία ακούμε συνέχεια ονόματα χολλιγουντιανών ηθοποιών να παίζουν σε θεατρικές σκηνές του εξωτερικού όπως η Keira Knightley και ο Al Pacino ή ακόμα και «κινηματογραφικοί» σκηνοθέτες ν’ ανεβάζουν παραστάσεις όπως ο Danny Boyle με το Frankestein.

Τώρα τελευταία ακούμε συνέχεια ονόματα χολλιγουντιανών ηθοποιών να παίζουν σε θεατρικές σκηνές του εξωτερικού όπως η Keira Knightley και ο Al Pacino ή ακόμα και «κινηματογραφικοί» σκηνοθέτες ν’ ανεβάζουν παραστάσεις όπως ο Danny Boyle με το Frankestein. Τώρα είναι η σειρά μιας μούσας και από τις πιο πολυσυζητημένες ηθοποιούς να πατήσει πάνω στο σανίδι απέναντι από την πλατεία με το κοινό.

Η Scarlett Johansson παίζει στο Broadway στο έργο "Α view from the bridge", (το οποίο παίζεται και στη χώρα μας στο θέατρο Βρετάνια με τίτλο "Ψηλά απ' τη γέφυρα") και οι κριτικές είναι κάτι παραπάνω από καλές. Οι περισσότεροι κριτικοί ήταν τρομερά καχύποπτοι για την ερμηνεία της ως 17χρονη Κάθριν γιατί όλο αυτό το «σταριλίκι» που κουβαλάνε αρκετοί της μεγάλης οθόνης δεν είναι και πολύ ευπρόσδεκτο στο θέατρο. Αλλά κι επίσης είναι ανάμεσα και σ’ ένα θίασο με μεγάλα ονόματα ειδικά στο συγκεκριμένο χώρο (Εντι Καρμπόνε, Λιβ Σράιμπερ, Τζέσικα Χεκ. )

Συγκεκριμένα η «Washington Post» έγραψε πως «το αναπάντεχο επίτευγμα της παράστασης ανήκει στη Scarlett Johansson, που αποδεικνύεται παραπάνω από ισότιμη με ένα καστ που θα μπορούσε να την κοιτά με σηκωμένα φρύδια». Ενώ το Bloomberg, λέει πως «Το θεατρικό ντεμπούτο της «σίγουρο και εντελώς πειστικό. Πολύ λιγότερο καλωπισμένη από τη μεγάλη οθόνη, ανταποκρίνεται με ειλικρίνεια και πειθώ στις απαιτήσεις του ρόλου ενός συνηθισμένου, αλλά σπαραχτικά νέου κοριτσιού».

Κική Παπαδοπούλου