Ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθετεί τη Mαρινέλλα

19.01.2010
Μήνες τώρα φήμες θέλουν τον Σταμάτη Φασουλή να ετοιμάζει μία φιλόδοξη μουσική παράσταση για το θέατρο «Παλλάς» με πρωταγωνίστριά του τη Μαρινέλλα.

Μήνες τώρα φήμες θέλουν τον Σταμάτη Φασουλή να ετοιμάζει μία φιλόδοξη μουσική παράσταση για το θέατρο «Παλλάς» με πρωταγωνίστριά του τη Μαρινέλλα. Αρχικά ακούστηκε ότι επρόκειτο να ανεβάσουν το περίφημο μιούζικαλ «Σάνσετ Βούλεβαρτ». Στη συνέχεια και αφού «κόλλησαν» στα δικαιώματα συζητήθηκε μια πιο ενδιαφέρουσα ιδέα! Να στηθεί μια παράσταση πάνω στην πολυτάραχη ζωή και το έργο της ίδιας της Μαρινέλλας.

Ο Φασουλής απευθύνθηκε στο δίδυμο Ρέππα-Παπαθανασίου και η Μαρινέλλα, που εντυπωσιάστηκε από το καινούργιο έργο τους «Αττική Οδός», φάνηκε ενθουσιασμένη με την προοπτική να γράψει το γνωστό συγγραφικό δίδυμο τη θεατρική μεταφορά της ζωής της.

Το έργο θα διατρέχει τη ζωή της μεγάλης Κυρίας του ελληνικού τραγουδιού, από τα πρώτα της πολύ δύσκολα βήματα, τις πρώτες συνεργασίες της που την έκαναν γνωστή στο πλατύ κοινό, την άνοδό της, αλλά και την καθιέρωσή της, μέχρι τους μεγάλους έρωτες της ζωής της, το παιδί της, τους γάμους και τους χωρισμούς της, τις στιγμές που τη σφράγισαν...

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας (B.Mπουζιώτης - ΕΘΝΟΣ) θα βγαίνει στη σκηνή και θα αφηγείται την ιστορία της με φλας μπακ, ενώ από τη σκηνή θα παρελάσουν και όλες οι μεγάλες της επιτυχίες, από την εποχή που τραγουδούσε με τον Καζαντζίδη μέχρι αυτές που έδινε συναυλίες ανά τον κόσμο και αποθεωνόταν από το κοινό.

Οι Ρέππας-Παπαθανασίου θα μας συστήσουν από την αρχή την Κυριακή Παπαδοπούλου -αυτό είναι το πραγματικό όνομα της Μαρινέλλας- που γεννήθηκε πριν από το ‘40 στη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, και πρωτοβγήκε στο τραγούδι το ‘57, για να βγάλει σαράντα προσωπικά άλμπουμ, να τραγουδήσει στους σημαντικότερους χώρους στον κόσμο, να αγαπήσει και να αγαπηθεί, να πονέσει και να προχωρήσει!

Τη σκηνοθεσία θα έχει βέβαια ο για πολλά χρόνια στενός συνεργάτης, αλλά κι επιστήθιος φίλος της Σταμάτης Φασουλής. Το κείμενο-έργο αυτής της μουσικής παράστασης έγραψαν οι Ρέππας-Παπαθανασίου, τη χορογραφία θα κάνει ο άλλος στενός συνεργάτης-φίλος της Δημήτρης Παπάζογλου, για τα σκηνικά ακούστηκε το όνομα του Μανόλη Παντελιδάκη, ενώ στο πλευρό της θα εμφανιστούν σε πρώτους ρόλους ο Μέμος Μπεγνής, η Τζένη Μπότση, η Ευαγγελία Μουμούρη.