Έκθεση "Design for life" στο Μέλινα

19.01.2010
Μία πρωτοποριακή έκθεση για το design με τίτλο "Design for Life" παρουσιάζεται από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων από 22 έως 24 Ιανουαρίου 2010 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα».

Μία πρωτοποριακή έκθεση για το design με τίτλο "Design for Life" παρουσιάζεται από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων από 22 έως 24 Ιανουαρίου 2010 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα».

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση που διοργανώνεται στην Ελλάδα με θέμα αποκλειστικά το σύγχρονο design και εκθέματα, που χάριν στα πρωτοποριακά σχήματα και τους θαυμάσιους χρωματισμούς τους, προκαλούν το κοινό, ενώ παράλληλα προτείνουν μία διαφορετική και ανατρεπτική άποψη στη συμβατότητα της καθημερινής ζωής.

Συναρπαστικές δημιουργίες, που συνδυάζουν τη λειτουργικότητα με τη σύγχρονη τέχνη, προτείνουν στη δύσκολη εποχή που διανύουμε μία ευκαιρία ανανέωσης και αλλαγής, με στόχο τη βελτίωση του καθημερινού τρόπου ζωής, προβάλλοντας ένα design απλό, κοινωνικά και περιβαλλοντικά ευαίσθητο και πάνω από όλα προσιτό σε όλους.

Οι σχεδιαστές δείχνουν να θέλουν να ξεφύγουν από τη δημιουργία εντυπώσεων, καταργώντας το κλισέ των τελευταίων χρόνων και να αναζωογονήσουν τις αισθήσεις σε μία περίοδο που δοκιμάζονται από το απρόβλεπτο και το αβέβαιο.

Για αυτό δημιουργούν με αναφορά σε όλες τις σφαίρες της ζωής, χωρίς περιορισμούς ή υπερβολές, οργανικές φόρμες, εμπνευσμένες κυρίως από το φυσικό περιβάλλον και το ανθρώπινο σώμα και λιγότερο από την ακατανόητη βιολογία. Μινιμαλισμός, μοντέρνες φόρμες, ακόμη και πολυτέλεια επικρατούν στο σύγχρονο design και είναι οι πρώτες που μεταμορφώνουν τους χώρους που ζούμε.

Στα πλαίσια της έκθεσης θα διοργανωθεί ημερίδα για το design το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στην αίθουσα «Γιάννης Ρίτσος» Αμφιθέατρο Ρ/Σ 9,84 στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, ενώ θα πραγματοποιηθεί και έκθεση αυτοκινήτων ιδιαίτερου σχεδιασμού στον περιβάλλοντα χώρο του πολιτιστικού κέντρου.

Την επιμέλεια και διοργάνωση της έκθεσης έχει η Αγγελική Φιλανδριανού και η ομάδα της AF DF. Η παρουσίαση της έκθεσης είναι σε μορφή DESIGN art GALLERY με τη συμμετοχή και τη συμπαράσταση των εκθετών της, που προτείνουν το πρωτοποριακό design και όχι μόνο, με υλοποιημένα εκθέματα από designers όπως οι Alessandro Mendini, Alvar Aalto, Kenzo, Versace, Tapio Wirkala, Andy Warhall, Philippe Starck, Gio Ponti, Charces Eams, Massimo Ghini, Karim Rachid, Zaha Hadid, Barbara Vaessen, Michael Thonet, Renzo Piano, Antonio Citterio, Dafne Koz, Tom Dixon, Ron Arad, Giulio Cappellini, Enrico Franzolini, Jasper Morrison, Andrea Branzi, Andrea Crosetta, Νίκος Μανάφης, κ.α.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου.

Info

Τι: Έκθεση «Design life»

Που: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης ? Θησείο, (στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός)

Πότε: από 22 έως 24 Ιανουαρίου 2010

Εγκαίνια: Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010, ώρα 20:00

Τηλ.: 210 34 52 150

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, 10.00 - 22.00 Σάββατο 23 Ιανουαρίου, 10.00- 21.00 Κυριακή 24 Ιανουαρίου, 10.00- 16.00

Η μερίδα στις 23 Ιανουαρίου υα γίνει 10.00- 13.00