Σημείο Μηδέν στο Μουσείο του Λονδίνου

05.03.2002
Μία έκθεση φωτογραφίας του Αμερικανού Joel Meyerowitz θα παρουσιαστεί στο Μουσείο του Λονδίνου με αφορμή την τραγική επέτειο των 6 μηνών της 11ης Σεπτεμβρίου. Η έκθεση έχει τίτλο: "Μετά την 11η Σεπτεμβρίου: Εικόνες από σημείο μηδέν". Οι φωτογραφίες θεωρούνται από τις πιο σκληρές και αξιομνημόνευτες από τον καιρό του Β' παγκόσμιου πολέμου, ενώ ταυτόχρονα είναι μοναδικές καθώς ο Meyerowitz κατάφερε να εξασφαλίσει δωρεάν είσοδο στα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων.
Μία έκθεση φωτογραφίας του Αμερικανού Joel Meyerowitz θα παρουσιαστεί στο Μουσείο του Λονδίνου με αφορμή την τραγική επέτειο των 6 μηνών από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Η έκθεση έχει τίτλο: "Μετά την 11η Σεπτεμβρίου: Εικόνες από σημείο μηδέν".
Οι φωτογραφίες θεωρούνται από τις πιο σκληρές και αξιομνημόνευτες από τον καιρό του Β' παγκόσμιου πολέμου, ενώ ταυτόχρονα είναι μοναδικές καθώς ο Meyerowitz κατάφερε να εξασφαλίσει δωρεάν είσοδο στα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων.
Ο Meyerowitz χρησιμοποίησε το ταλέντο του προκειμένου να παράγει μία μοναδική τεκμηρίωση των προσπαθειών των σωστικών συνεργείων και των δυνάμεων εκσκαφής.
Σύμφωνα με το BBC, στην έκθεση θα παρουσιαστούν 27 μεγάλες φωτογραφίες, οι οποίες θα μεταφερθούν στο Λονδίνο από την Αμερικανική Πρεσβεία. Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Μουσείο της Νέας Υόρκης και υποστηρίζεται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 6 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου.