Τα Κοιμισμένα Κορίτσια του Αμόρε

05.03.2002
Ο Γιάννης Χουβαρδάς διασκευάζει και σκηνοθετεί το έργο του Ιάπωνα συγγραφέα Γιασουνάρι Καβαμπάτα "Το Σπίτι των Κοιμισμένων Κοριτσιών", που ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Αμόρε, την Τετάρτη 6 Μαρτίου. Ένα έργο που έγραψε ο Γιασουνάρι Καβαμπάτα πριν σαράντα χρόνια, κλείνοντας μέσα του όλη τραγικωμωδία της ανδρικής σεξουαλικότητας.
Ο Γιάννης Χουβαρδάς διασκευάζει και σκηνοθετεί το έργο του Ιάπωνα συγγραφέα Γιασουνάρι Καβαμπάτα "Το Σπίτι των Κοιμισμένων Κοριτσιών", που ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Αμόρε, την Τετάρτη 6 Μαρτίου.
Ένα έργο που έγραψε ο Γιασουνάρι Καβαμπάτα πριν σαράντα χρόνια, κλείνοντας μέσα του όλη τραγικωμωδία της ανδρικής σεξουαλικότητας.

Δεκαπέντε άνθρωποι - οκτώ άνδρες και επτά γυναίκες εκ των οποίων οι έξι παρθένες - κλεισμένοι σε ένα σπίτι. Το σπίτι βρίσκεται απομονωμένο στην κορυφή ενός βράχου πάνω από τη θάλασσα. Οι άντρες προσπαθούν με πάθος να γεράσουν, οι παρθένες να μείνουν παρθένες και η γυναίκα να τηρήσει το μυστικό του σπιτιού της απαραβίαστο.
Παιχνίδια με την ηλικία, ασκήσεις γυμναστικής, μαθήματα μουσικής, ύπνος με τα ναρκωμένα κορίτσια, καταδύσεις σε κόλπους απάτητους, Σούμπερτ και κόκκινες φαντασιώσεις, σκοτεινές εξομολογήσεις του Νίκου, της Ιωάννας, της Μαίρης.

Η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Χουβαρδά, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Λίλης Πεζάνου, οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου και η μουσική του Νίκου Πλάτανου.
Βοηθός σκηνοθέτη ο Γιάννης Μόσχος.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Περικλής Αλμπάνης, Δημήτρης Αστεριάδης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Αλεξία Καλτσίκη, Ακύλλας Καραζήσης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μαίρη Λούση, Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρης Ξάφης, Ιωάννα Παππά, Αμάντα Πιπεράκη, Μάνος Σταλάκης, Κοσμάς Φοντούκη.

Πρώτη παράσταση: Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 21.15
Προ-παραστάσεις: Τετάρτη 6, Πέμπτη 7 Μαρτίου, 21.15
Παραστάσεις: Τετάρτη-Σάββατο 21.15, Κυριακή 19.00
Τιμές εισιτηρίων: 16.20, 11.80 (φοιτητικό), 8.90 (προ-παραστάσεις)