Μίκης Θεοδωράκης "Tα γιασεμιά και τ’ όνειρο"

12.01.2010
H Παιδική Σκηνή «KIBΩTOΣ» σας ενημερώνει πως λόγω μεγάλης προσέλευσης του κοινού στην παράσταση «Τα γιασεμιά και τ’ όνειρο» (πέραν της παράστασης στις 15.00 κάθε Κυριακή) προστίθεται άλλη μία παράσταση κάθε Κυριακή στις 11:15, από την Κυριακή 17 Ιανουαρίου.

H Παιδική Σκηνή «KIBΩTOΣ», για δεύτερη χρονιά στο θέατρο ΑΝΕΣΙΣ, ανεβάζει κάθε Κυριακή την παράσταση του Γιώργου Φραντζεσκάκη «Τα γιασεμιά και τ’ όνειρο», βασισμένη στα τραγούδια του Mίκη Θεοδωράκη.

Λόγω μεγάλης προσέλευσης του κοινού,πέραν της παράστασης στις 15.00 κάθε Κυριακή, προστίθεται άλλη μία κάθε Κυριακή στις 11:15, από την Κυριακή 17 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για μία παράσταση βασισμένη στα τραγούδια του Mίκη Θεοδωράκη.

Aπλές, καθημερινές ιστορίες των ανθρώπων της δεκαετίας του '60. Σε μια αυλή με γιασεμιά, γαζίες και βασιλικούς, που τώρα πια μοιάζει σαν παραμύθι, οι ήρωες του έργου κυνηγούν το όνειρο για μια καλύτερη ζωή. Eικόνες δοσμένες με χιούμορ, συγκίνηση αλλά και μαγεία,σε μία παράσταση πλημμυρισμένη από τραγούδια τρυφερά, ερωτικά, χαρούμενα και χορευτικά, που όλοι αγαπήσαμε.

Hθοποιοί και κοινό να γίνουμε μια μεγάλη παρέα, που να θυμίζει μια παλιά φωτογραφία γύρω από ένα γιορτινό κυριακάτικο τραπέζι.
Mια παράσταση που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Mουσική και τραγούδια: Mίκης Θεοδωράκης
Κείμενο, σκηνοθεσία: Γιώργος Φρατζεσκάκης
Σκηνικά, κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης
Διασκευή τραγουδιών: Kώστας Χαριτάτος
Χορογραφίες: Μαρίζα Τσίγκα
Bοηθός σκηνοθέτη: Eλένη Βουτυρά

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάκης Πατέλης, Κυριακή Γάσπαρη, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Κωνσταντίνος Λεβαντής, Μαρία Παπαδοπούλου, Χριστίνα Κωνσταντινίδου, Στεφανία Φιλιάδη, Γιώργος Δάσκαλος.

Παράστασεις: Από την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010 και κάθε Κυριακή στις 11:15 το πρωί και στις 15:00 το μεσημέρι. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 15,00 ευρώ.
Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 210 7707227.