"Παρίσι- Βαρκελώνη" στο Μουσείο Πικάσο

01.03.2002
"Παρίσι- Βαρκελώνη: 1888-1937" είναι ο τίτλος της έκθεσης που θα φιλοξενεί το Μουσείο Πικάσο από τις 26 Μαϊου στην καταλανική πρωτεύουσα. Ο σκοπός της έκθεσης είναι να επιδείξει την επιρροή που υπήρξε όσο αφορά στην τέχνη ανάμεσα στο Παρίσι και την Βαρκελώνη από το 1888 έως το 1937.
&00 "Παρίσι- Βαρκελώνη: 1888-1937" είναι ο τίτλος της έκθεσης που θα φιλοξενεί το Μουσείο Πικάσο από τις 26 Μαϊου στην καταλανική πρωτεύουσα.

Ο σκοπός της έκθεσης είναι να επιδείξει την επιρροή που υπήρξε όσο αφορά στην τέχνη ανάμεσα στο Παρίσι και την Βαρκελώνη από το 1888 έως το 1937. Κεντρικό της θέμα είναι ο διάλογος που υπήρξε ανάμεσα στις δύο πόλεις ή αλλιώς ο "καθρέφτης" μέσα από τον οποίο η πρωτεύουσα της Γαλλίας και η καταλανική πρωτεύουσα έγιναν καλλιτεχνικά όμοιες.

Σύμφωνα με την Artdaily, η έκθεση είναι μία μοναδική ευκαιρία να παρουσιαστεί ο απολογισμός της τέχνης της Καταλονίας στο τέλος του 19ου και στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα.
Κυρίως εστιάζεται στις πτυχές εκείνες που προέρχονταν από το Παρίσι και είχαν τη μέγιστη επιρροή στη διαμόρφωση της κουλτούρας της Βαρκελώνης. Τα εκθέματα που παρουσιάζονται προέρχονται από τις πλαστικές τέχνες, την αρχιτεκτονική και τη φωτογραφία, δίνοντας έτσι μία οπτική της περιόδου κατά την οποία οι καλλιτέχνες έζησαν ανάμεσα στις δύο αυτές κουλτούρες.