''Φυγή'' στο Κ.Θ.Β.Ε.

27.02.2002
Ένα έργο που διακρίνεται για τον τρυφερό λυρισμό, την αυθεντική δραματικότητα, το χιούμορ, αλλά και την οργισμένη σάτιρά του είναι η "Φυγή" του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ που παρουσιάζεται από το Κ.Θ.Β.Ε.. Βρισκόμαστε στα 1920 στη διάρκεια του ρωσικού εμφυλίου πολέμου. Ο "αιρετικός" για το σοβιετικό καθεστώς Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ μας παρασύρει σε μια περιπλάνηση των ηττημένων, από την παγωμένη Κριμαία ως την Κωνσταντινούπολη και το πλούσιο νυχτερινό Παρίσι.
&00 Ένα έργο που διακρίνεται για τον τρυφερό λυρισμό, την αυθεντική δραματικότητα, το χιούμορ, αλλά και την οργισμένη σάτιρά του είναι η "Φυγή" του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ που παρουσιάζεται από το Κ.Θ.Β.Ε..
Βρισκόμαστε στα 1920 στη διάρκεια του ρωσικού εμφυλίου πολέμου. Ο "αιρετικός" για το σοβιετικό καθεστώς Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ μας παρασύρει σε μια περιπλάνηση των ηττημένων, από την παγωμένη Κριμαία ως την Κωνσταντινούπολη και το πλούσιο νυχτερινό Παρίσι.

Οκτώ όνειρα που μοιάζουν περισσότερο με εφιάλτες καταγράφουν το σπαραγμό μιας κοινωνίας πληγωμένης από τη φρίκη του πολέμου και της βίαιης εξορίας. Ο στρατηγός Χλούντοφ, που κουβαλάει μέσα του τη βρωμιά της σαπίλας και την ευθύνη για τα εγκλήματα που έπραξε, ο κωμικός και με υπερβολή στρατηγός Τσαρνότι με τα εσώρουχα, ο εκατομμυριούχος Κορζουχίν στο πλούσιο νυχτερινό Παρίσι, ο Γκολούμπκοφ και η Σεραφίμα με τη γεμάτη ρεαλισμό και δραματικότητα ιστορία τους. Άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους ή καταριούνται για την αδικία μέσα σε έναν χαοτικό κόσμο που, απεγνωσμένα προσπαθεί να ξεφύγει από την ίδια την ιστορική συγκυρία.

Το έργο, που ανεβαίνει στη Σκηνή "Σωκράτης Καραντινός" στα μέσα Μαρτίου, σκηνοθετεί ένας από τους πιο γνωστούς Βαλκάνιους σκηνοθέτες, ο Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς.
Τα σκηνικά είναι του Αντώνη Δαγκλίδη, τα κοστούμια της Κλαιρ Μπρέϊσουελ και η μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού.
Παίζουν: Γιάννης Βρανάς, Μιχάλης Γούναρης, Σίμος Κοντογιώργης, Νίκος Κουρής, Δήμος Κουτρούλης, Γιάννης Κυριακίδης, Μανώλης Μαυροματάκης, Φούλης Μπουντούρογλου, Μάνια Παπαδημητρίου, Χρήστος Πασσαλής, Μίλτος Σαμαράς, Βασίλης Σεϊμένης, Χρήστος Στέργιογλου, Χ.