Τα έργα του ντα Βίντσι ταξιδεύουν

18.02.2002
Μία συλλογή από 10 έργα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, τα οποία "κρατούσε" η Βρετανική Βασιλική Οικογένεια, ταξιδεύουν από την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στην Βρετανία με αφορμή τη γιορτή του Ιωβηλαίου. Σύμφωνα με το BBC τα έργα φυλάσσονταν στο Κάστρο Ουίνδσορ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για λόγους προφύλαξης και αποτελούν ιδιοκτησία της βασιλικής οικογένειας από το 1960, ενώ πιστεύεται ότι αποκτήθηκαν κατά την βασιλεία του Καρόλου του ΙΙ.
&00 Μία συλλογή από 10 έργα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, τα οποία "κρατούσε" η Βρετανική Βασιλική Οικογένεια, ταξιδεύουν από την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στην Βρετανία με αφορμή τη γιορτή του Ιωβηλαίου.
Σύμφωνα με το BBC τα έργα φυλάσσονταν στο Κάστρο Ουίνδσορ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για λόγους προφύλαξης και αποτελούν ιδιοκτησία της βασιλικής οικογένειας από το 1960, ενώ πιστεύεται ότι αποκτήθηκαν κατά την βασιλεία του Καρόλου του ΙΙ.
Ανάμεσα σ' αυτά τα έργα συγκαταλέγονται και η "Κεφαλή νέου άνδρα"(1508-1510), η "Μελέτη Αλόγου"(1490), η "Σκηνή από την τελευταία Απόφαση"(1515) και η "Ανατομία του ώμου" (1510).

Ο εορτασμός του Ιωβηλαίου θα συνδυαστεί με τη γιορτή της συμπλήρωσης 50 χρόνων της βασίλισσας στο θρόνο και θα περιλαμβάνει και τα εγκαίνια δύο νέων αιθουσών τέχνης στο Μπάκιγχαμ και στο Εδιμβούργο.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τα απολαύσει για πρώτη φορά στην αίθουσα τέχνης Lady Lever στο Λίβερπουλ , ενώ στη συνέχεια τα έργα θα ταξιδέψουν στο Γιορκσάιρ, στην Ουαλία και στη Βόρεια Ιρλανδία.
Η "περιοδεία" αυτή των έργων θα διαρκέσει έως τις 8 Δεκεμβρίου του 2002.