''Καληνύχτα μητέρα'' στο νέο θέατρο Αργώ

06.02.2002
Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη και η Αιμιλία Υψηλάντη πρωταγωνιστούν στο έργο της Μάρσα Νόρμαν "Καληνύχτα Μητέρα" που κάνει πρεμιέρα στις 21 Φεβρουαρίου στο θέατρο Αργώ, σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα. Ένα έργο που φωτίζει τρυφερά τη γυναικεία ψυχή και μιλάει για αλήθειες παγκόσμιες και διαχρονικές.
&00 Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη και η Αιμιλία Υψηλάντη πρωταγωνιστούν στο έργο της Μάρσα Νόρμαν "Καληνύχτα Μητέρα" που κάνει πρεμιέρα στις 21 Φεβρουαρίου στο θέατρο Αργώ, σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα. Ένα έργο που φωτίζει τρυφερά τη γυναικεία ψυχή και μιλάει για αλήθειες παγκόσμιες και διαχρονικές.

Το έργο
Πρόκειται για την ιστορία μιας μητέρας, της Θέλμα και της κόρης της Τζέσι, λίγο πριν το τέλος, πριν την απόφαση της κόρης της να βάλει τέρμα στη ζωή της.
Δυο ώρες απομένουν για να γίνει μια εκ βαθέων εξομολόγηση. Μέσα από έναν έντονο διάλογο φωτίζεται η σχέση των δύο γυναικών και έρχονται στην επιφάνεια οι λόγοι που οδήγησαν την κόρη στην απόφασή της - μια γυναίκα που πάσχει από επιληψία, που έχει βιώσει έναν κατεστραμμένο γάμο και που ζει αποξενωμένη από το παιδί της. Η Τζέσι πιστεύει ότι για πρώτη φορά θα ορίσει η ίδια τον εαυτό της.
Μέσα από αυτήν τη σύγκρουση που αποδεικνύει πόσο η μια γυναίκα νοιάζεται για την άλλη, η Τζέσι προσπαθεί να προετοιμάσει την μητέρα της για τις μοναχικές μέρες που την περιμένουν ενώ η Θέλμα αγωνίζεται να αποτρέψει την κόρη της από μια απόφαση που είναι αποτέλεσμα απόγνωσης και απελπισίας.

Οι συντελεστές
Η παράσταση που είναι σκηνοθετημένη από τον Χρήστο Δήμα -στην πρώτη του θεατρική σκηνοθεσία- στηρίζεται στη δυναμική των δύο πρωταγωνιστριών, της Δέσποινας Μπεμπεδέλη και της Αιμιλίας Υψηλάντη.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Ελλη Παπαγεωργακοπούλου.

Το θέατρο
Το καινούριο θέατρο Αργώ βρίσκεται στο Μεταξουργείο, στην οδό Ελευσινίων 15. Μια παλιά αποθήκη έχει μετατραπεί σε ένα καλαίσθητο, άρτια εξοπλισμένο θέατρο με σύγχρονη αισθητική.
Η κεντρική σκηνή του είναι 200 θέσεων ενώ υπάρχουν άλλες δύο μικρότερες αίθουσες που θα φιλοξενούν μικρότερες θεατρικές ομάδες.