Εκσυγχρονίζεται το μουσείο Μαρξ

05.02.2002
Το Μουσείο του Καρλ Μαρξ στην γενέτειρά του, στο Τρίερ, πρόκειται να εκσυγχρονιστεί με τη βοήθεια Πολυμέσων για τη διευκόλυνση των επισκεπτών του σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος Εμπερτ που χρηματοδοτεί το μουσείο. Το μουσείο του μεγάλου γερμανού διανοητή εγκαινιάστηκε το 1968 από τους γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες
Το Μουσείο του Καρλ Μαρξ στην γενέτειρά του, στο Τρίερ, πρόκειται να εκσυγχρονιστεί με τη βοήθεια Πολυμέσων για τη διευκόλυνση των επισκεπτών του σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος Εμπερτ που χρηματοδοτεί το μουσείο. Το μουσείο του μεγάλου γερμανού διανοητή εγκαινιάστηκε το 1968 από τους γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες.

Το τελευταίο διάστημα πολλοί επισκέπτες διαμαρτύρονταν ότι τα εκθέματα του μουσείου ήταν βαρετά και χρειάζονταν μεγάλες επεξηγήσεις. Ο Ντίτερ Ντάου, ιστορικός ερευνητής στο ίδρυμα Φρίντριχ Εμπερτ ,δήλωσε ότι το έργο του εκσυγχρονισμού του μουσείου Μαρξ θα αναλάβει η νέα διευθύντριά του Μπεατρίς Μπουβιέ που θα διαδεχτεί τον Χανς Πέλτζερ.

Η ανακαίνιση του μουσείου θα στοιχίσει 2 εκατομμύρια ευρώ και έχει στόχο να προσελκύσει νέους επισκέπτες και κυρίως να ανανεώσει το ενδιαφέρον τους για την πολιτική και προσωπική ζωή του συγγραφέα του "Κεφαλαίου". Μετά την κατάρρευση του "υπαρκτού σοσιαλισμού" είχε μειωθεί αισθητά ο αριθμός των επισκεπτών στο μουσείο Μαρξ, που προέρχονταν κυρίως από χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ.