Ο Καραγκιόζης μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη

29.01.2002
Το έργο του κορυφαίου καραγκιοζοπαίχτη Αντώνη Μόλλα "Λίγο απ' όλα", επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη για έντεκα παραστάσεις. Η παράσταση, που σκηνοθετεί ο Δήμος Αβδελιώδης και στην οποία πρωταγωνιστεί η Άννα Κοκκίνου, κάνει πρεμιέρα στις 8 Φεβρουαρίου στη Σκηνή "Σωκράτης Καραντινός" της Μονής Λαζαριστών, φιλοξενούμενη του Κ.Θ.Β.Ε.
Το έργο του κορυφαίου καραγκιοζοπαίχτη Αντώνη Μόλλα "Λίγο απ' όλα", επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη για έντεκα παραστάσεις.
Η παράσταση, που σκηνοθετεί ο Δήμος Αβδελιώδης και στην οποία πρωταγωνιστεί η Άννα Κοκκίνου, κάνει πρεμιέρα στις 8 Φεβρουαρίου στη Σκηνή "Σωκράτης Καραντινός" της Μονής Λαζαριστών, φιλοξενούμενη του Κ.Θ.Β.Ε.
Το έργο του Αντώνη Μόλλα γράφτηκε το 1918 και είναι το μοναδικό που σώζεται ατόφιο, καθώς ο συγγραφέας το είχε υπαγορέψει στον Γάλλο μελετητή, Ρουσέλ.

Το έργο
Ο Μπέης ψάχνει έναν υπηρέτη που να ξέρει λίγο απ' όλα: να είναι και αμαξάς και κηπουρός και θυρωρός και γλωσσομαθής. Μετά από πρόταση του Χατζηαβάτη προσλαμβάνει τον Καραγκιόζη. Κάποια στιγμή ο Μπέης καλεί τριακόσιους άνδρες με σκοπό να επιλέξει η κόρη του τον μέλλοντα σύζυγό της. Η έκπληξη όμως είναι ότι ανάμεσα σε τόσους επίδοξους γαμπρούς εκείνη επιλέγει τον Καραγκιόζη, μια που είναι ερωτευμένη μαζί του.

Οι συντελεστές
Στον ρόλο του Καραγκιόζη η Άννα Κοκκίνου, ενώ τη βεζυροπούλα ερμηνεύει ο Παναγιώτης Θανάσουλας.
Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Διονύσης Σαββόπουλος, ενώ παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί: Βασίλης Γιαννίτσης, Ανδρέας Τσεκούρας και Γιώργος Χυντηράκης.
Η σκηνογραφία και τα κοστούμια είναι του Πέρη Ιερεμιάδη, η χορογραφία της Κικής Μπάκα, το μακιγιάζ και οι μάσκες του Άγγελου Μέντη.
Παίζουν επίσης οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Ραπτάκης, Κωνσταντίνος Θεμελής, Μαρίνος Μουζάκης, Κώστας Τζουβάρας, Γιώργος Μπινιάρης, Κώστας Λάος.