«Παράξενο δεν είναι;»

28.11.2007
Μία παραγγελία του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στάθηκε η αφορμή για τη δημιουργία της παιδικής παράστασης «Παράξενο δεν είναι;», που μιλά για τα χρώματα της αλήθειας μέσα από το όνειρο.
Μία παραγγελία του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στάθηκε η αφορμή για τη δημιουργία της παιδικής παράστασης «Παράξενο δεν είναι;», που μιλά για τα χρώματα της αλήθειας μέσα από το όνειρο.

Σε αυτό το νέο μουσικοθεατρικό θέαμα που ανεβαίνει σε πρώτη παρουσίαση τα Χριστούγεννα (από τις 20 έως τις 23 και από τις 25 έως τις 30 Δεκεμβρίου) στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, ο Θάνος Μικρούτσικος και η Μαρία Παπαγιάννη απλώνουν μια αγκαλιά από νότες και λέξεις μπροστά στα μάτια των μικρών ?αλλά και λιγότερο μικρών? παιδιών που αναζητούν πάντα το χρυσό κλειδάκι για τον κόσμο της φαντασίας.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα έργο χωρίς πιστώσεις και χωρίς λογοκρισία, πάντα μέσα στο πνεύμα των παιδιών. Θέλαμε να έχει απ’ όλα: παραμύθι, μουσική, τσίρκο, πειρατές ζώα και φυσικά μια κακιά μάγισσα κι ένα γέροντα σοφό» εξομολογείται η συγγραφέας και μεταφράστρια παιδικών βιβλίων Μαρία Παπαγιάννη που υπογράφει το κείμενο της παράστασης, χωρίς να διστάζει να αποκαλύψει τα συστατικά της μαγικής φόρμουλας του μύθου που έπλασε μέσα από τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου.

Ο γνωστός και αγαπημένος συνθέτης ξαναπαίρνει τα μονοπάτια του πενταγράμμου για να διηγηθεί την ιστορία δύο παιδιών, του Γιόμο και της Κόρα σε στίχους Γιάννη Ρίτσου, Νίκου Καββαδία, Άλκη Αλκαίου, Μελίνας Καρακώστα και Μαρίας Παπαγιάννη.

Ο Παναγιώτης Λάρκου και ο Θάνος Μικρούτσικος υπογράφουν τη δραματουργική επεξεργασία.
Οι Σεσίλ Μικρούτσικου και Παναγιώτης Λάρκου αναλαμβάνουν τη σκηνοθεσία, και ο Γιώργος Βαφιάς κάνει τα σκηνικά- κοστούμια.
Τους φωτισμούς επιμελείται ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος και τη χορογραφία η Σεσίλ Μικρούτσικου. Χορεύουν οι Ράνια Γλυμίτσα και η Κωνσταντίνα Μικρούτσικου. Παίζουν και τραγουδούν η Χαρά Κεφαλά και ο Δημήτρης Πακσόγλου.

Παίζουν οι Κόρα Καρβούνη, ο Χρήστος Μαλάκης και ο Δημήτρης Ντάσκας.
Στο πιάνο και στη διεύθυνση ο Θάνος Μικρούτσικος.
Η τιμή των εισιτηρίων είναι 10€(Φοιτητικά-Παιδικά) και 25€(Γενική είσοδος).