«Ρουμπελστίλσκιν» στο θέατρο Πόρτα!

19.11.2007
Το έργο του, διεθνούς φήμης Άγγλου συγγραφέα, Μάικ Κένι «Ρουμπελστίλσκιν» πρόκειται ν΄ανέβει στο Θέατρο Πόρτα στις 24 Νοεμβρίου.
Το έργο του, διεθνούς φήμης Άγγλου συγγραφέα, Μάικ Κένι «Ρουμπελστίλσκιν» πρόκειται ν΄ανέβει στο Θέατρο Πόρτα στις 24 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για μια πολύ ελεύθερη διασκευή του ομώνυμου, γνωστού παραμυθιού των αδερφών Γκριμ που προσφέρεται για μια ευφάνταστη και ασυνήθιστη παράσταση και απευθύνεται σε θεατές όλων των ηλικιών.

Η γνωστή ιστορία της κόρης του μυλωνά που πρέπει να κάνει το άχυρο χρυσάφι- πλαισιωμένη εδώ από ένα χορό ξωτικών- γίνεται «αλλιώτικη κι αλλόκοτη».

Η παράσταση συνδυάζει το ποιητικό με το κωμικό στοιχείο κρατώντας συνεχώς σε μια ένταση το ενδιαφέρον του θεατή, Παίζει με τη γλώσσα, τους ήχους, τους ρυθμούς, την ευφάνταστη κίνηση και τους αυτοσχεδιασμούς, αγγίζοντας παράλληλα με διακριτικό και ανάλαφρο τρόπο κάποια σοβαρότερα θέματα όπως η τεμπελιά, το ψέμα και η απληστία, η ειλικρίνεια και η τιμιότητα.

Η μετάφραση είναι της Ξένιας Καλογεροπούλου, η σκηνοθεσία του Γιάννη Μόσχου, τα σκηνικά ? κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου, η μουσική του Νίκου Βίττη, η κίνηση της Μάρθας Κλουκίνα και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Ηλιάνα Γαϊτάνη, Ηλίας Κουνέλας, Δημήτρης Μακαλιάς, Σωκράτης Πατσίκας, Στέφη Πουλοπούλου, Μαρία Τσιμά, Σαμψών Φύτρoς.

Info:
Παραστάσεις
: Σάββατο 3: 00 μ.μ και Κυριακή 11: 00 π.μ & 3:00 μ.μ
Γενική είσοδος : € 15. Ομαδικό ( άνω των 20 ατόμων) € 10.
Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, Αθήνα. Τηλ . ταμείου 210 7711333 website : www.portatheatre.gr