"Βάσσα" στο Κεφαλληνίας

19.11.2007
Tο έργο του Μαξίμ Γκόρκι, «Βάσσα» παρουσιάζεται από την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, σε μετάφραση Χρύσας Προκοπάκη και σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στην Α’ Σκηνή του Θεάτρου της «Οδού Κεφαλληνίας».
Tο έργο του Μαξίμ Γκόρκι, «Βάσσα» παρουσιάζεται από τις 5 Δεκεμβρίου, σε μετάφραση Χρύσας Προκοπάκη και σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στην Α’ Σκηνή του Θεάτρου της «Οδού Κεφαλληνίας».

Η «Βάσσα» που αποτελεί ένα από τα καλύτερα δημιουργήματα του ρώσου συγγραφέα, περιγράφεται μέσα σε τρεις πράξεις με συγκλονιστική δύναμη και απόλυτη ρεαλιστική λεπτομέρεια.

Καθώς ο πατέρας-αφέντης ψυχορραγεί, η τραγική μορφή της μητέρας, Βάσσα Ζελεζνόβα, επιβιώνει ανάμεσα σε συνωμοσίες, «βρώμικες» συμμαχίες, απαγορευμένους έρωτες και ένοχα μυστικά του σπιτιού, που συνθέτουν μια ανθρώπινη τοιχογραφία απαράμιλλης λεπτότητας και ακρίβειας, διαποτισμένη από το βιτριολικό χιούμορ του Μαξίμ Γκόρκι.

Ο Γκόρκι έγραψε το «Βάσσα» σε 2 εκδοχές: Την πρώτη το 1910, δηλαδή προεπαναστατικά και τη δεύτερη μετά τη Ρώσικη Επανάσταση, το 1935, πράγμα που την καθιστά πιο "στρατευμένη" εκδοχή.

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΑΞΗ (Μπέττυ Αρβανίτη), θα ανεβάσει την πρώτη εκδοχή του έργου σε καινούργια μετάφραση, ειδικά για αυτή την παράσταση, της Χρύσας Προκοπάκη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μετάφραση: Χρύσα Προκοπάκη
Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός
Σκηνικά - Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Μουσική : Θοδωρής Αμπαζής
Βοηθός Σκηνοθέτη : Λίλη Μέλεμε

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ: Μπέττυ Αρβανίτη, Μάνος Βακούσης, Κώστας Γαλανάκης, Ευτυχία Γιακουμή, Μαρία Καλλιμάνη, Ηλίας Κουνέλας, Άννα Κουτσαφτίκη, Ελένη Ουζουνίδου, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Τζίνη Παπαδοπούλου

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων :
Δευτέρα : Αργεί
Τρίτη : Αργεί
Τετάρτη : 20.00 (λαϊκή)
Πέμπτη : 21.00
Παρασκευή : 21.00
Σάββατο : 21.00
Κυριακή 20.00

Τιμές Εισιτηρίων :
Γενική Είσοδος : 22 €
Λαϊκή : 18 €
Φοιτητικό : 15 €

Διάρκεια : 2 ώρες και 15 λεπτά