Καρποφόρος ή Υπαινικτικός Λόγος στο Αέναον

14.01.2002
Persa, μία ελληνίδα καλλιτέχνις του εξωτερικού, παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική της έκθεση στην Ελλάδα στην αίθουσα Τέχνης Αέναον με τον τίτλο "Καρποφόρος Λόγος". Η Persa ζει και εργάζεται στην Ελβετία τα τελευταία 20 χρόνια. Είναι μία καλλιτέχνης που κινείται με μεγάλη άνεση μεταξύ της γλυπτικής- εγκαταστάσεις και της ζωγραφικής με την ίδια επιτυχία. Εχει στο ενεργητικό της 14 ατομικές εκθέσεις και περισσότερες από 40 ομαδικές και θεματικές εκθέσεις σε ιδρύματα, μουσεία, γκαλερί κ.α.
&00 Persa, μία ελληνίδα καλλιτέχνις του εξωτερικού, παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική της έκθεση στην Ελλάδα στην αίθουσα Τέχνης Αέναον με τον τίτλο "Καρποφόρος Λόγος".
Η Persa ζει και εργάζεται στην Ελβετία τα τελευταία 20 χρόνια. Είναι μία καλλιτέχνις που κινείται με μεγάλη άνεση μεταξύ της γλυπτικής των εγκαταστάσεων και της ζωγραφικής με την ίδια επιτυχία. Εχει στο ενεργητικό της 14 ατομικές εκθέσεις και περισσότερες από 40 ομαδικές και θεματικές εκθέσεις σε ιδρύματα, μουσεία, γκαλερί κ.α.
Στον "Καρποφόρο Λόγο" χρησιμοποιώντας τον ταύρο σαν σύμβολο, κατορθώνει να κάνει το λόγο της πιο χειροπιαστό και πιο μεστό, με μεγαλύτερη επικοινωνιακή αξία μιλώντας στη συνείδηση του θεατή.
Η ζωγραφική της συμβολική και με πλούσιο χρώμα, κινείται άλλωστε στα όρια της αφαιρετικής και άλλοτε είναι απόλυτα απεικονική, αλλά πάντοτε παραμένει σαν τέχνη που παραθέτει ερωτήματα χωρίς να δίνει εύκολες απαντήσεις.
Εν ολίγοις η δουλειά της Persas είναι ένα βιβλίο με εικόνες που πρέπει να αποκρυπτογραφηθεί υπομονετικά με τα μάτια και την καρδιά ενός μικρού παιδιού. Η έκθεση περιλαμβάνει 32 έργα (μικτής τεχνικής) σε τελάρα διαφόρων διαστάσεων, πέτρες και επίτοιχα έργα (4 και 5 μέτρων) που αναπτύσσονται στο δάπεδο.

Εγκαίνια: Δευτέρα 21 Ιανουάριου
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 Φεβρουαρίου 2002.
Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα 18.00- 21.30
Τρίτη έως Σάββατο: 10.00 - 14.00 και 18.00- 21.30