Ατομική έκθεση του Τάσου Μαντζαβίνου στην Τερρακόττα

14.01.2002
Η γκαλερί Τερρακόττα στη Θεσσαλονίκη/TinT πρόκειται να φιλοξενήσει την ατομική του Τάσου Μαντζαβίνου, στην οποία παρουσιάζονται λάδια μεγάλων διαστάσεων και - για πρώτη φορά- έργα χώρου. Ο Τάσος Μαντζαβίνος ξεκίνησε εξπρεσιονιστής, δυνατός κολορίστας, με αξίες πλαστικές, πυκνή και δυναμική γραφή, υπαινικτικό σχέδιο, ένας άμεσος και γνήσιος δημιουργός, με εμμονή στο ουσιώδες και την επίπονη έρευνα στα εσώτερα.
&00 Η γκαλερί Τερρακόττα στη Θεσσαλονίκη/TinT πρόκειται να φιλοξενήσει την ατομική του Τάσου Μαντζαβίνου, στην οποία παρουσιάζονται λάδια μεγάλων διαστάσεων και - για πρώτη φορά- έργα χώρου.


Ο Τάσος Μαντζαβίνος ξεκίνησε εξπρεσιονιστής, δυνατός κολορίστας, με αξίες πλαστικές, πυκνή και δυναμική γραφή, υπαινικτικό σχέδιο, ένας άμεσος και γνήσιος δημιουργός, με εμμονή στο ουσιώδες και την επίπονη έρευνα στα εσώτερα.
Αργότερα αποκρυσταλλώνει βαθμιαία μια γραφή περισσότερο προσωπική και ακατάτακτη, λιγότερο αφαιρετική, με επαναλαμβανόμενα θεματικά μοτίβα (η πανταχού παρούσα ανθρώπινη μορφή, η θάλασσα, η βάρκα, το σκυλί, ο καβαλάρης, το δέντρο ...)


Στα έργα τώρα αυτής της τελευταίας ενότητας προστίθεται - πέρα από τα κατακτημένα- ένα καινούριο στοιχείο: Ένα στοιχείο που προέρχεται κατευθείαν από τη λαϊκή παράδοση, από το θέατρο σκιών του καραγκιόζη, από τη βυζαντινή ζωγραφική. Οι πίνακες γεμίζουν πλούσια, θερμά χρώματα, επαναλαμβανόμενα γεωμετρικά μοτίβα και ο θεατής απολαμβάνει μια ζωγραφική, όπου σμίγουν η ζωγραφική παράδοση με τη λαϊκή κληρονομιά, το έντεχνο με το ναϊφ.


Εγκαίνια: Σάββατο 19 Ιανουαρίου
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Φεβρουαρίου.