'Εικόνες του Απαγορευμένου' στην αίθουσα Αγκάθι

06.11.2007
Ο Κορμοράνος και η αίθουσα τέχνης Αγκάθι παρουσιάζουν από την Τρίτη 6 Νοεμβρίου την ομαδική έκθεση ζωγραφικής «Εικόνες του Απαγορευμένου».

Ο Κορμοράνος και η αίθουσα τέχνης Αγκάθι παρουσιάζουν από την Τρίτη 6 Νοεμβρίου έως και την την ομαδική έκθεση ζωγραφικής «Εικόνες του Απαγορευμένου».

Έξι νέοι καλλιτέχνες, που έχουν ήδη δώσει το εικαστικό τους στίγμα, οι Τζουλιάνο Καγκλής, Μάρια Μπαχά, Βασίλης Παπατσαρούχας, Δημήτρης Ρόκος, Στέφανος Ρόκος και Δημήτρης Σκουρογιάννης προσεγγίζουν το θέμα του απαγορευμένου.

Ο καθένας μέσα από τον προσωπική του θέαση και με την ιδιότυπη εκφραστική του γλώσσα ανιχνεύει το πεδίο της απαγόρευσης και το οπτικοποιεί.

Οι φασματικές φιγούρες του Τζουλιάνο Καγκλή, οι λεπταίσθητες νοηματικές και χρωματικές υφάνσεις της Μάριας Μπαχά, οι ονειρικοί - τραυματισμένοι χώροι του Βασίλη Παπατσαρούχα, η υπόγεια απειλή στα σχολαστικά οργανωμένα έργα του Δημήτρη Ρόκου, οι αστικές ουτοπίες του Στέφανου Ρόκου, οι διαστρωματώσεις του Δημήτρη Σκουρογιάννη συνομιλούν πάνω στο θέμα, αλληλοσυμπληρώνονται και προσφέρουν αντανακλάσεις του «τέρατος» του απαγορευμένου.

Με διαθέσεις υπαινικτικές, αυτοβιογραφικές, αισθαντικές ή σατυρικές τα έργα σχολιάζουν την έννοια και την αίσθηση του απαγορευμένου, ψηλαφούν τα όρια που χαρακτηρίζουν την ζωή μας στην πόλη, τους κανόνες που αποδεχόμαστε ή αμφισβητούμε, την έννοια της ελευθερίας, την πρόκληση και την επιθυμία.

Από 6/11/2007 έως 25/11/2007
Αίθουσα Τέχνης ΑΓΚΑΘΙ
Μηθύμνης 12 & Επτανήσου, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 8640250
Fax: 210 8657909.