Karaoke Poetry Bar: Η Αθήνα απαγγέλει!

06.11.2007
Απαγγελίες σε δημόσιους χώρους -και το Νοέμβριο σε κανονικό μπαρ καραόκε - από μέλη της ομάδας Intothepill, η οποία βρίσκεται πίσω απ' τη διοργάνωση του πρώτου Karaoke Poetry Bar...
To "Karaoke Poetry Bar" είναι ένα project που συνδυάζει την εγκατάσταση, την performance και το βίντεο. Πρόκειται για ένα πολυσυμμετοχικό έργο που στηρίζεται στην ιδέα της μεταστροφής, της αλλαγής χρήσης ενός χώρου, η οποία θα τον ενεργοποιήσει ως πεδίο παιχνιδιού, εμπλέκοντας τους συμμετέχοντες και τους θεατές-παίκτες στο ενδεχόμενο μιας ουτοπίας.

Πίσω από το concept "Karaoke Poetry Bar" βρίσκεται ένα κανονικό μπαρ-καραόκε, στο οποίο αντί για λαικά τραγούδια θα απαγγέλονται ποιήματα σύγχρονων Ελλήνων ποιητών. Το έργο περιλαμβάνει βιντεοεγκατάσταση, όπου οι καλλιτέχνες μέσω των video έργων τους απευθύνουν ένα ποίημα Έλληνα ποιητή στην πόλη της Αθήνας.

Ο χώρος προβλέπεται να περιέχει μπαρ, τραπέζια και καρέκλες, μόνιτορ στους τοίχους και μια μικρή σκηνή με μικρόφωνο όπου θα γίνονται οι απαγγελίες. Οι απαγγελίες μέσα στο μπαρ δεν θα είναι προγραμματισμένες. Δεν θα διαβάζουν οι ίδιοι οι ποιητές τα ποίηματά τους αλλά οποιοσδήποτε από το κοινό το επιθυμεί.

Στους θαμώνες-θεατές θα προσφερθεί κατάλογος με τα ποιήματα αριθμημένα προς επιλογή και απαγγελία (πρόταση για 50 ποιήματα). Ο κάθε εθελοντής επιλέγει το ποίημα της αρεσκείας του ή εμπιστεύεται την τύχη και το διαβάζει επί σκηνής από οθόνη υπολογιστή που υπάρχει εκεί και έχει προγραμματιστεί κατάλληλα.

Το Karaoke Poetry Bar θα παρουσιαστεί στον πολυχώρο 417 στην Πλατεία του Μεταξουργείου, από τις 12 έως τις 18 Νοεμβρίου. Στο Bar, που θα είναι ανοιχτό από τις 18:00, θα προβάλλονται τα βίντεο των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, ενώ από τις 21:00 έως τις 23:00 θα λειτουργεί το ζωντανό καραόκε.

Μέλη της ομάδας Intothepill, που οργανώνει και παρουσιάζει το Karaoke Poetry Bar στο πλαίσιο και με την υποστήριξη της Μπιενάλε, είναι οι: Λίνα Θεοδώρου, Γιάννης Ισιδώρου, Γιάννης Γρηγοριάδης, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Βασιλεία Στυλιανίδου και Δάφνη Βιτάλη.

Πληροφορίες: www.intothepill.net, www.remapkm.com.