Ιστορικό ντοκιμαντέρ: «Τα Mυστικά του Λαβύρινθου»

12.11.2007
Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Τα Mυστικά του Λαβύρινθου» (2007, 52΄) σε σενάριο/σκηνοθεσία Christian Bauer και Νίκου Νταγιαντά διοργανώνει το Goethe-Institut Athen.
Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Τα Mυστικά του Λαβύρινθου» (2007, 52΄) σε σενάριο/σκηνοθεσία Christian Bauer και Νίκου Νταγιαντά διοργανώνει το Goethe-Institut Athen στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου (20:00).

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή Ελλάδας, Γερμανίας, Καναδά στo πλαίσιo του Επιμορφωτικού Προγράμματος της ΕΡΤ για διεθνείς συμπαραγωγές ιστορικών ντοκιμαντέρ «History Doc».

Η ταινία αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία της ανακάλυψης της Κνωσού και του Mινωικού Πολιτισμού από τον Sir Arthur Evans στις αρχές του 20ου αιώνα, μιας ιστορίας τόσο μυστηριώδους όσο και ο ίδιος ο Mινωικός Πολιτισμός.

Ακολουθώντας τον Καναδό αρχαιολόγο, Alexander MacGillivray, η παραγωγή μας ταξιδεύει από την Κρήτη στη Βοστόνη, τη Νέα Υόρκη και το Τορόντο για να αποκαλύψει τα μυστικά που κρύβονται πίσω από τα πιο διάσημα μινωικά έργα τέχνης, όπως και πίσω από την εικόνα που έχουμε σήμερα για τον μινωικό κόσμο.

«Τα Μυστικά του Λαβύρινθου» αποτελεί τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διεθνή συμπαραγωγή ιστορικού ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ με τηλεοπτικά κανάλια του εξωτερικού. Περιλαμβάνοντας αναπαραστάσεις στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, γυρίσματα στις ΗΠΑ και τον Καναδά, καθώς και εντυπωσιακά computer animation, μας ταξιδεύει στο παρελθόν και μας θυμίζει γιατί η ιστορία είναι σημαντική για μας σήμερα.

(σε ελληνική και αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους)
Institut Athen, Ομήρου 14-16, Τηλ.: 210 3661000
Είσοδος ελεύθερη

Παραγωγή: Anemon Productions (Ελλάδα), Outlaw Pictures (Καναδάς) και Tangram-Christian Bauer Filmproduktion (Γερμανία) για το ZDF, τo History Television, την ΕΡΤ και το AVRO με τη συμμετοχή του Canadian Television Fund και του The Canadian Film or Video Production Tax Credit.