'Τρίχα στη σούπα' από την ομάδα Περίπολος

02.11.2007
Τη θεατρική παράσταση «Τρίχα στη Σούπα» φιλοξενεί η κεντρική σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου και μέχρι τον Ιανουάριο του 2008.

Τη θεατρική παράσταση «Τρίχα στη Σούπα» φιλοξενεί η κεντρική σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου και μέχρι τον Ιανουάριο του 2008.

Η θεατρική ομάδα Περίπολος δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2006 από τον Άρη Τρουπάκη. Το έργο «Τρίχα στη Σούπα», προέκυψε σαν αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμών και ανταλλαγής απόψεων και ιδεών μεταξύ του συγγραφέα, του σκηνοθέτη και των ηθοποιών. Το κείμενο γεννήθηκε σαν φυσική συνέχεια των αυτοσχεδιασμών αυτών.

Ο Χαλίντ είναι Μουσουλμάνος, αλλά έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην ελληνική συνοικία μιας μεγάλης αφρικανικής πόλης. Ο πατέρας του είναι χτίστης, αλλά ο παππούς του ήταν ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε και έχτισε το παλάτι της αυτοκρατορικής οικογένειας. Το 1950, ξένοι εισβολείς κατέλαβαν τη χώρα με σκοπό να τη λεηλατήσουν και να κλέψουν τον αμύθητο αυτοκρατορικό θησαυρό. Η οικογένεια του Χαλίντ επιβιώνει εξαιτίας του παππού του, του γέρο-αρχιτέκτονα.

Βρισκόμαστε στην περίοδο λίγο πριν τον πόλεμο. Ο Χαλίντ μεγαλώνει ανάμεσα σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Είναι ερωτευμένος με Χριστιανή, την Άννα. Η σχέση τους είναι απαγορευμένη. Η ζωή στην πόλη γίνεται δύσκολη. Ο Χαλίντ πρέπει να φύγει για να δουλέψει. Η Άννα πρέπει να μείνει μια μακρινή ανάμνηση.

Ο Χαλίντ, ο χτίστης, κυνηγημένος από τα φαντάσματα της μάνας και της ερωμένης του, βιώνει μια σκληρή πραγματικότητα που τον φέρνει μέχρι την Ελλάδα. Μέχρι και σήμερα ακόμα, βρίσκεται και δουλεύει ανάμεσά μας.


Συντελεστές

Ο Δημήτρης Γκενεράλης είναι συγγραφέας. Από τις εκδόσεις Απόπειρα κυκλοφορούν τα βιβλία του «Βερολίνο 1989, ιστορίες μιας πόλης» (2004) και «Ο Απρόσμενος θάνατος ενός ψυχα-ναλυτή» (2005). Το «Τρίχα στη σούπα» (εκδ. Απόπειρα 2007) είναι το πρώτο του έργο γραμμένο για το θέατρο.

Ο Άρης Τρουπάκης είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του «Θεάτρου Τέχνης» και του εργαστηρίου σκηνοθεσίας της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου.

Έχει διασκευάσει και σκηνοθετήσει τα «Ματωμένα Χώματα» της Διδώς Σωτηρίου για την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου την περίοδο 2004-05.

Ο Θοδωρής Χρυσικός είναι εικαστικός καλλιτέχνης, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών και του τμήματος θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτή είναι η Τρίτη σκηνογραφική του δουλειά.



Κείμενο:
Δημήτρης Γκενεράλης
Σκηνοθεσία: Άρης Τρουπάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Θοδωρής Χρυσικός
Παίζουν: Γιώτα Μηλίτση, Σπύρος Τσεκούρας

«Τρίχα στη σούπα»
ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Δευτέρα-Τρίτη 21.00,
ΕΝΑΡΞΗ: Δευτέρα 05-11-2007
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: 08-01-2008