Μόνο σε 7 αντίτυπα το νέο βιβλίο Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

01.11.2007
Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αποκάλυψε πως έγραψε ένα νέο βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει μόνο σε επτά αντίτυπα και το ένα θα πωληθεί σε πλειστηριασμό για φιλανθρωπικούς σκοπούς!

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αποκάλυψε πως έγραψε ένα νέο βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει μόνο σε επτά αντίτυπα και το ένα θα πωληθεί σε πλειστηριασμό για φιλανθρωπικούς σκοπούς!

Τα επτά αντίτυπα των "Ιστοριών του Μπιλντ του Βάρδου" είναι χειρόγραφα και εικονογραφημένα από τη συγγραφέα, δερματόδετα και διακοσμημένα με ημιπολύτιμους λίθους ή ασήμι.
"Έξι από τα βιβλία αυτά θα δοθούν σ' αυτούς που συμμετείχαν περισσότερο στην έκδοση των βιβλίων Χάρι Πότερ στη διάρκεια αυτών των 17 τελευταίων ετών, το έβδομο αντίτυπο θα βγει σε πλειστηριασμό" και τα έσοδα θα διατεθούν σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, δήλωσε στο BBC η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.
Η συγγραφέας παραδέχθηκε πως ήταν γι' αυτήν "δύσκολο" να τελειώσει τη σειρά Χάρι Πότερ και συνέκρινε την εμπειρία της αυτή με "την ανάδυση από ένα μεγάλο μακροβούτι".
Το νέο έργο, το οποίο περιλαμβάνει πέντε ιστορίες, η μία εκ των οποίων, "Η ιστορία των τριών αδελφών", περιλαμβάνεται στον τελευταίο τόμο του Χάρι Πότερ, "είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να πω εις το επανειδείν", πρόσθεσε.

Σ' αυτό τον τελευταίο τόμο με τίτλο "Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου", ο οποίος κυκλοφόρησε τον Ιούλιο, ο μάγος Αλμπους Ντάμπλεντορ δίνει στη νεαρή Ερμιόνη Γκρέιντζερ τον τόμο των μαγικών ιστοριών "Οι ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου", ο οποίος περιέχει κρίσιμης σημασίας πληροφορίες για να βοηθηθεί ο Χάρι Πότερ να νικήσει τον εχθρό του, τον Λόρδο Βόλντεμορτ.

Ο οίκος Sotheby's ανακοίνωσε πως θα θέσει σε δημοπρασία στις 13 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο το μοναδικό αντίτυπο αυτού του βιβλίου των ιστοριών που θα διατεθεί προς πώληση και προβλέπει να εισπράξει από την πώλησή του ένα ποσό από 30.000 ως 50.000 στερλίνες (43.128 ως 71.880 ευρώ).

Τα έσοδα θα δοθούν στο ίδρυμα της συγγραφέα Η Φωνή των Παιδιών, το οποίο είναι αφιερωμένο στα παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα, ιδιαίτερα στην ανατολική Ευρώπη. Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δήλωσε εξάλλου πως έχει ήδη τελειώσει κατά το ήμισυ το επόμενο έργο της, ένα βιβλίο για παιδιά το περιεχόμενο του οποίου δεν αποκάλυψε.