Συμπόσιο: Το Πνεύμα του Διαφωτισμού...

08.11.2007
Συμπόσιο: Το Πνεύμα του Διαφωτισμού στο σταυροδρόμι της ευρωπαϊκής νεωτερικότητας φιλοξενείται στο Αμφιθέατρο Δρακοπούλου, Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 50 την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2007, 18:00.
Συμπόσιο: "Το Πνεύμα του Διαφωτισμού στο σταυροδρόμι της ευρωπαϊκής νεωτερικότητας" φιλοξενείται στο Αμφιθέατρο Δρακοπούλου, Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 50 την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2007, 18:00.

Μια εκδήλωση στο πλαίσιο των «Ημερών Γερμανικού Πολιτισμού».

Η 200η επέτειος από την έκδοση της «Φαινομενολογίας του Πνεύματος» του Hegel αποτελεί μια καλή αφορμή για να αναστοχαστεί κανείς την πορεία της ευρωπαϊκής νεωτερικότητας με φόντο τον πνευματικό, πολιτιστικό, ιστορικό και κοινωνικοπολιτικό ορίζοντα που έχει χαράξει το ιστορικό αυτό έργο.

Εάν η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σ’ ένα νέο σταυροδρόμι, τότε ενδείκνυται αφενός μια εκ νέου ανάγνωση της «Φαινομενολογίας του Πνεύματος» ως προς την επικαιρότητά της και αφετέρου η διερεύνηση των σύγχρονων προβλημάτων από τη σκοπιά του Hegel.

Συμμετέχουν: Prof. Andreas Arndt, Ακαδημία των Επιστημών Βερολίνου-Βραδεμβούργου, Eλεύθερο Παν/μιο Βερολίνου, Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Hegel Prof. Walter Jaeschke, Διευθυντής του Αρχείου Hegel του Παν/μιου Bochum, Δρ. Δημήτρης Καρύδας, Ινστιτούτο Κριτικής Θεωρίας, Βερολίνο, Καθ. Γεώργιος Φαράκλας, Πάντειο Παν/μιο.

(σε γερμανική και ελληνική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση)

Είσοδος ελεύθερη