Ξανά - Σκοτώνουμε την μαμά!

31.10.2007
Το θέατρο Αργώ παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το πολυβραβευμένο έργο της Charlotte Keatley (Σαρλότ Κήτλεϋ) «Σκοτώνουμε την Μαμά;» σε απόδοση και σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη.
Ξανά - Σκοτώνουμε την μαμά!
Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων
Στο επίκεντρο της παράστασης, οι Γυναίκες, οι πρωταγωνίστριες της ζωής μας

Το θέατρο Αργώ παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το πολυβραβευμένο έργο της Charlotte Keatley (Σαρλότ Κήτλεϋ) «Σκοτώνουμε την Μαμά;» σε απόδοση και σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη.

Τέσσερις γυναίκες -γιαγιά, μητέρα, κόρη, εγγονή- και μια ατέλειωτη σειρά από μαμάδες που παλεύουν μέσα τους.
Τέσσερις γυναίκες που ανήκουν στην ίδια οικογένεια αλλά σε διαφορετική γενιά, δίνουν την δική τους μάχη για τον έρωτα, για να ξεφύγουν από την ?κληρονομιά? της μάνας τους και να αντιμετωπίσουν τη μητρότητα.
Στους τέσσερις ρόλους: Τζένη Ρουσσέα, Αιμιλία Υψηλάντη, Ευγενία Αποστόλου, Ιφιγένεια Αστεριάδη.

Η ιστορία τους διατρέχει ολόκληρο σχεδόν τον 20ο αιώνα -έναν αιώνα που έφερε μεγάλες αλλαγές στην κοινωνικό-πολιτική θέση της γυναίκας- και παρουσιάζεται μέσα από ένα παζλ των σημαντικότερων στιγμών της κοινής τους ζωής. Τα κομμάτια του παζλ ενώνονται για να φέρουν στο φως ένα μεγάλο, ένοχο, οικογενειακό μυστικό?

Ένα κοινωνικό έργο με ανάλαφρο χιούμορ αλλά και πολύ δυνατές εικόνες, οι οποίες δίνονται μέσα από τις αφηγήσεις καθημερινών γυναικών. Στο επίκεντρο της παράστασης, οι Γυναίκες, οι πρωταγωνίστριες της ζωής μας.

Στην παράσταση, η μνήμη λειτουργεί σα μια τράπουλα που αδιάκοπα ανακατεύεται, ανατρέποντας την χρονολογική παρουσίαση των σκηνών που συνθέτουν την ιστορία της οικογένειας. Το παρελθόν μπλέκεται με το παρόν, το όνειρο με την πραγματικότητα, το γέλιο με το κλάμα. Πολλά κόκκινα κουβάρια ? πολλά κόκκινα νήματα, δεσμοί αίματος, τα κόκκινα νήματα της ζωής τους, που τις δένουν μεταξύ τους για πάντα.

Και η Γυναίκα, καλείται να "σκοτώσει" τις μαμάδες της προκειμένου να? μεγαλώσει. Για να γίνει με τη σειρά της, μαμά?Αν γίνει? Και το ερώτημα παραμένει πάντα ένα: Σκοτώνουμε την Μαμά; Οι άντρες μπορεί να απουσιάζουν από τις σκηνές αυτές, αλλά βρίσκονται πίσω και πάνω απ’ όλες τις επιθυμίες και τις αποφάσεις των γυναικών?Καθορίζουν τις ζωές τους και τις μεταξύ τους σχέσεις...

Μέσα από ένα ταξίδι μνήμης γεμάτο χιούμορ και μαγεία, η παράσταση επιθυμεί να μιλήσει για το πόσο δύσκολο αλλά και όμορφο είναι, να είσαι κόρη? Πόσο τρομακτικό αλλά και υπέροχο είναι, να γίνεσαι μητέρα...

Θέατρο «Αργώ»: Ελευσινίων 15, (Στάση Μετρό Μεταξουργείο)
Τηλ: (210)5201684, (210)5201685
Συντελεστές της παράστασης :
Απόδοση-Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνογραφία: Μαρία Βασιλάκη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσιάμη
Μουσική επιμέλεια: Νέστωρ Κοψιδάς
Πρωταγωνιστούν: Τζένη Ρουσσέα, Αιμιλία Υψηλάντη, Ευγενία Αποστόλου, Ιφιγένεια Αστεριάδη

Παραστάσεις:
Τετάρτη 19.30, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 21:00, Σάββατο 18:30, Κυριακή 20:00.

Εισιτήρια: 20 ευρώ και 15 ευρώ φοιτητικό. Ατέλειες δεκτές