«Μια Αγκαλιά για να Πεθάνεις» στο Αγγέλων Βήμα!

26.10.2007
Από την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου το βραβευμένο έργο του Martin McDonagh «Μια Αγκαλιά για να Πεθάνεις» («The Pillowman»), σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη παρουσιάζεται στο θέατρο Αγγέλων Βήμα.
Από την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου το βραβευμένο έργο του Martin McDonagh «Μια Αγκαλιά για να Πεθάνεις» («The Pillowman»), σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη παρουσιάζεται στο θέατρο Αγγέλων Βήμα.

Σε τόπο και χρόνο που δεν ορίζονται, σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, δύο αστυνομικοί, ο ένας πρακτικός και ο άλλος θεωρητικός της βίας, συλλαμβάνουν και ανακρίνουν ένα συγγραφέα και τον μικρότερο αδελφό του για ανεξιχνίαστους φόνους μικρών παιδιών που έχουν διαπραχθεί στην περιοχή της αρμοδιότητάς τους. Όλοι οι φόνοι έχουν περίεργες ομοιότητες με διηγήματα του συγγραφέα, άρα, αυτονόητα, αυτός πρέπει να είναι και ο δολοφόνος. Μένει μόνο να ομολογήσει με κάθε τρόπο μέχρι το βράδυ και να εκτελεσθεί επί τόπου με συνοπτικές διαδικασίες.

Αυτά τα μαθαίνουμε ήδη από τα πρώτα δύο λεπτά της παράστασης. Όσα ακολουθούν από αυτή τη στιγμή και μέχρι το κλείσιμο της αυλαίας, είναι ένας καταιγισμός ανατροπών, μια συνεχής εναλλαγή ρόλων, μία αναπάντεχη συνύπαρξη σκληρότητας και τρυφερότητας, εφιαλτικού σαρκασμού και καταλυτικού χιούμορ. Μέχρι τη λυτρωτική έξοδο.

Γραμμένο από τον -36χρονο σήμερα- Ιρλανδό θεατρικό συγγραφέα Μάρτιν Μακ Ντόνα, με τίτλο "The Pillowman", το έργο πρωτοανέβηκε στο Royal Νational Theatre του Λονδίνου στις 13 Νοεμβρίου 2003.
Το 2004 κέρδισε το βραβείο Lawrence Olivier για το καλλίτερο θεατρικό έργο και, το βραβείο αυτό, ακολούθησαν πολλά άλλα σε όλο τον κόσμο. Το έργο ?The Pillowman?, που, στο θέατρο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, ανεβαίνει με τον τίτλο «Μια Αγκαλιά για να Πεθάνεις», έχει παρουσιασθεί σε πάνω από εκατό σκηνές σε όλο τον κόσμο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μετάφραση : Μαργαρίτα Δαλαμάγκα - Καλογήρου
Προσαρμογή ? Σκηνοθεσία : Κοραής Δαμάτης
Σκηνικά ? Κοστούμια : Παύλος Ιωάννου
Φωτισμοί - Μουσική Επιμέλεια : Κοραής Δαμάτης

ΠΑΙΖΟΥΝ :
Λουκάς Ζήκος, Γιάννης Δρίτσας, Μανώλης Χουρδάκης, Ιωσήφ Πολυζωίδης.

Προγραμματισμένη Πρεμιέρα : Πέμπτη 29 Νοεμβρίου

Θέατρο «Αγγέλων Βήμα» : Σατωβριάνδου 36 Ομόνοια
Τηλέφωνο : 210-5242211-3