Τρελοί Ισπανοί στο Αμφι-Θέατρο

12.12.2001
Η άπαιχτη, στην Ελλάδα, κωμωδία του Ισπανού Λόπε ντε Βέγκα, "Οι Τρελοί της Βαλένθια" ανεβαίνει από τις 21 Δεκεμβρίου στο Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου σε απόδοση και σκηνοθεσία του ίδιου.Ενα έργο στο οποίο συνυπάρχουν το λεπτό χιούμορ, η ποίηση, η φάρσα, ο λυρισμός και η περιπέτεια.
Η άπαιχτη, στην Ελλάδα, κωμωδία του Ισπανού Λόπε ντε Βέγκα, "Οι Τρελοί της Βαλένθια" ανεβαίνει από τις 21 Δεκεμβρίου στο Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου σε απόδοση και σκηνοθεσία του ίδιου.
Ενα έργο στο οποίο συνυπάρχουν το λεπτό χιούμορ, η ποίηση, η φάρσα, ο λυρισμός και η περιπέτεια.

Το έργο
Στο διάσημο φρενοκομείο της Βαλένθια κάποιοι είναι τρελοί και άλλοι παριστάνουν τους τρελούς. Ένα κορίτσι κι ένας νέος που υποδύονται τους τρελούς -για διαφορετικούς λόγους ο καθένας- ερωτεύονται μεταξύ τους, πιστεύοντας, καθ' ένας για τον άλλον, ότι το πρόσωπο που λατρεύει είναι αθεράπευτα τρελό. Αυτό είναι το έναυσμα. Ενας χείμαρρος από συναρπαστικές εξελίξεις ακολουθεί.

Οι συντελεστές
Το έργο παρουσιάζεται σε απόδοση και σκηνοθεσία του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Μαρία Κονομή, τη μουσική ο Στέφανος Γαζουλέας και τη χορογραφία η Ειρήνη Τσότρα.
Η μουσική διεύθυνση ανήκει στον Νίκο Βασιλείου.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Κροντήρης, Νίκος Γιαχαλής, Θανάσης Κουρλαμπάς, Σοφία Πετροπούλου, Βίβιαν Κοντομάρη, Γιώργος Μπούγος, Ματίνα Καρτσιούνα, Κωνσταντίνος Γεωργίου, Σπύρος Μαρκόπουλος, Αντώνης Μάρος, Δημήτρης Γιώτης, Λευτέρης Βενιάδης.

Πρεμιέρα: Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 21.00
Παραστάσεις: Πέμπτη-Σάββατο 21.00
Τετάρτη, Σάββατο 18.00
Κυριακή 19.00
Τιμές εισιτηρίων: 6000, 5000 (λαϊκή), 4000 (φοιτητικό)