''O Ηχος του όπλου'' στην Πάτρα

12.12.2001
"Προσπάθησα να γράψω ένα έργο πιστό στη δική του πραγματικότητα όπου τα πρόσωπα να θέλουν να είναι ελεύθερα. Παρ' όλες τις παγιδευτικές προδιαγραφές. Εστω να θέλουν να αισθάνονται ελεύθερα.". Με αυτά τα λόγια περιγράφει η συγγραφέας Λούλα Αναγνωστάκη το έργο της "Ο Ηχος Του Οπλου" το οποίο θα παρουσιάζεται από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Θέατρο Επίκεντρο, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου του 2002.
"Προσπάθησα να γράψω ένα έργο πιστό στη δική του πραγματικότητα όπου τα πρόσωπα να θέλουν να είναι ελεύθερα. Παρ' όλες τις παγιδευτικές προδιαγραφές. Εστω να θέλουν να αισθάνονται ελεύθερα.".
Με αυτά τα λόγια περιγράφει η συγγραφέας Λούλα Αναγνωστάκη το έργο της "Ο Ηχος Του Οπλου" το οποίο θα παρουσιάζεται από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Θέατρο Επίκεντρο, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου του 2002.

"Ο Ηχος Του Οπλου" είναι το τελευταίο έργο που σκηνοθέτησε ο Κάρολος Κουν και το οποίο παρουσιάστηκε στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, λίγες ημέρες μετά τον θάνατό του.
Όλοι οι ήρωες του έργου αναζητώντας το δικό τους πεδίο ελευθερίας, συγκρούονται με τα πολλαπλά πρόσωπα της πραγματικότητας, παραμένοντας έρμαια μιας κοινωνικής πραγματικότητας, όχι δικής τους.

Ένα απόσπασμα από το έργο:
Μιχάλης - Γαμώ το μου. Φέρε μου λίγο νερό.
Γιάννης - Τι έχεις ρε; Τι έχεις; Κίτρινος έγινες, ε; Θες ένα τσιγάρο.
Μιχάλης - Όχι, όχι, νερό φέρε.
Γιάννης - Να βάλω κάτι.
Μιχάλης- Τίποτα. Σα να μην είμαι. Ζαλάδα θα ήταν.
Γιάννης - Στάσου να το πιάσω αυτό που είπες. Σα να μην είσαι είπες. Ξέρεις το παθαίνω κι εγώ αυτό, σα να μην είμαι αυτός που είμαι αλλά κάποιος άλλος. Τι είναι αυτό Μάικ; Εξήγα το, εξήγα μου το.
Μιχάλης - Ρε συ δεν καταλαβαίνεις. Περνάω πολύ άσκημα... μια στιγμή ησυχία δεν έχω...

Η σκηνοθεσία του έργου ανήκει στον Θοδωρή Γκόνη, τα σκηνικά και τα κοστούμια στην Ιουλία Σταυρίδου, η μουσική επιμέλεια στον Κώστα Θωμαΐδη και η επιμέλεια της κίνησης στην Τατιάνα Λοβέρδου.
Πρωταγωνιστούν (κατά σειρά εμφάνισης): Ευάγγελος Μπούρας, Μαξιμιλιανός Μουμούρης, Ηρώ Κωστή, Αννυ Λούλου, Ελισάβετ Ναζλίδου, Στέλιος Σοφός.