Τα Ρόδα της . . . Σαπφούς

11.12.2001
Οσοι δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν την παράσταση του χοροθεάτρου Ροές,"Σαπφώ-Τα Ρόδα της Πιερίας", το καλοκαίρι στον Λυκαβηττό, θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν έως τις 23 Δεκεμβρίου στο θέατρο Χοροροές. Η χορογραφία και η σύλληψη της ιδέας ανήκουν στη Σοφία Σπυράτου, ενώ το κείμενο βασίζεται σε δέκα ποιήματα της Σαπφούς, όπως τα έχει αποδώσει στα νέα ελληνικά ο Οδυσσέας Ελύτης και μελοποιήσει ο Νίκος Ξυδάκης.
Οσοι δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν την παράσταση του χοροθεάτρου Ροές,"Σαπφώ-Τα Ρόδα της Πιερίας", το καλοκαίρι στον Λυκαβηττό, θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν έως τις 23 Δεκεμβρίου στο θέατρο Χοροροές.
Η χορογραφία και η σύλληψη της ιδέας ανήκουν στη Σοφία Σπυράτου, ενώ το κείμενο βασίζεται σε δέκα ποιήματα της Σαπφούς, όπως τα έχει αποδώσει στα νέα ελληνικά ο Οδυσσέας Ελύτης και μελοποιήσει ο Νίκος Ξυδάκης.

Η Σοφία Σπυράτου συνέθεσε μια μουσική παράσταση σε ελεύθερη φόρμα, όπου εναλλάσσονται τα οργανικά μουσικά μέρη με τα σπαράγματα του ποιητικού λόγου της Σαπφούς και στην οποία δεσπόζει ο ερωτισμός και ο αισθησιασμός.
Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γεωργίου, τα κοστούμια της Αγγελικής Σαμαρά και οι φωτισμοί της Ελευθερίας Ντεκώ.
Στην παράσταση χορεύουν οι: Ε. Κουρκούλη, Μ. Μπεράχα, Π. Λάζου, Ν. Ζέκα, Δ. Φέρας, Α. Μουρούζη, Π. Ψυχογιού, Ε. Κονιαβίτου.
Τους μελοποιημένους από τον Νίκο Ξυδάκη στίχους της Σαπφούς ερμηνεύουν ζωντανά επί σκηνής ο Θύμιος Παπαγαβριήλ και η Κλαούντια Ντελμέρ.

Παραστάσεις: Καθημερινά στις 21.30
Τιμές εισιτηρίων: 5000, 3000 (φοιτητικό)