Βιετναμέζικες Μαριονέτες στο νερό

28.11.2001
Μια πρωτότυπη μορφή τέχνης, κουκλοθέατρο μαριονέτας στο νερό, παρουσιάζεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Το θέατρο με την υδάτινη σκηνή Thang Long Water Puppet Theatre Troupe of Hanoi δημιουργήθηκε το 1969 και αποτελείται από θίασο είκοσι ατόμων, μαριονετίστες, μουσικούς και τεχνικούς που ταξιδεύουν αυτό το σπάνιο θέαμα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μια πρωτότυπη μορφή τέχνης, κουκλοθέατρο μαριονέτας στο νερό, παρουσιάζεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
Το θέατρο με την υδάτινη σκηνή Thang Long Water Puppet Theatre Troupe of Hanoi δημιουργήθηκε το 1969 και αποτελείται από θίασο είκοσι ατόμων, μαριονετίστες, μουσικούς και τεχνικούς που ταξιδεύουν αυτό το σπάνιο θέαμα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Περίπου 140 χειροποίητες, ξυλόγλυπτες μαριονέτες κινούνται με έντεχνο τρόπο με τη βοήθεια πόλων και σχοινιών τοποθετημένα κάτω από το νερό. Ζωντανή ορχήστρα που χρησιμοποιεί παραδοσιακά μουσικά όργανα όπως τύμπανα, ξύλινες και καλαμένιες καμπάνες, γκονγκς, κόρνα και κύμβαλα παίζουν μουσική καθώς πυροτεχνήματα και φώτα δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Παραστάσεις: Σάββατο-Κυριακή 11.00, 15.00
Τετάρτη-Κυριακή 20.00
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254 Ταύρος